Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tanácsoltok? Merre tovább?...

Mit tanácsoltok? Merre tovább? (képpel)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az én történetem másfél éve kezdődött el, elkezdtem itthon edzeni 2 db kézisúlyzóval, leadtam ~40kg-ot, majd tavaly július óta elkezdtem járni konditerembe, tehát mondhatni lassan 1 éve edzek már komolyabban. (az az előtti időszakot nem is számolom edzésként egyébként, mert semmire nem mentem vele, minden elrontottam, amit csak lehet, viszont fogyásnak nagyon jó volt.)

Tavaly augusztus óta elkezdtem izmot építeni, 175cm vagyok, akkor 77kg-ról indultam, azóta eltelt majdnem 11 hónap, ez alatt +8kgban vagyok, (tehát 85kg vagyok jelenleg) viszont nem tudom merre tovább. (sőt, igazából januártól kb +2kg jött fel, nem a hízókúra a célom.)

Rólam tudni kell, hogy mentálisan nagyon leterhelt ez az időszak, mert kövér voltam nagyon sokáig, így ha azt látom a mérlegen, hogy megy fel a szám, azonnal kétségbe esek.. Ezért elhatároztam 2 és fél hete, hogy elkezdek kicsit leadni a súlyomból, arra gondoltam, hogy 80kg-ig lemegyek, viszont nem tudom, hogy ez hiba volt-e, vagy sem. (mármint belekezdenem).

Nyilván 1 év edzéstől nem várok csodát, és nem azért csinálom, hogy jól nézzek ki, egyértelműen ez is szempont, de a fő ami miatt edzek az az, mert szeretem csinálni. Odafigyelek mindenre, ami naturál hobbista kondisként ésszerű keretek között van. Fehérje mindig megvan, pihenés szintén, "tiszta" ételek, tehát nem gyorskajákkal tömöm magam.

Mit tanácsoltok? A magasságomból és a súlyomból adódóan van rajtam felesleg, emiatt nem szeretnék hízni tovább már, viszont így a fejlődés is lassabb (van testkompozíció, de az nagyon lassú folyamat, és a kezdőknél, akik skinny fatek célszerű alkalmazni, de gondolom tudjátok ezeket az elméletbeli dolgokat).

Testkompozíció? Izomépítés? Szálkásítás?(nem szeretem ezt a szót használni, mert naturál szinten nincs olyan, hogy tömegelés-szálkásítás, legalábbis én ezt vallom)

U.i.: Nem forma ellenőrzést kérek, mert nem érdekel, tisztában vagyok a gyengeségeimmel, tudom mik a gyenge pontjaim, de dolgozom rajtuk. Szimplán csak egy iránymutatást szeretnék, hogy jó döntés volt-e belekezdenem a "szálkásításba", vagy valami teljesen más úton kellene mozognom? Az utolsó kép a tavaly nyári formám, csak összehasonlításképpen tettem oda, mert így látni, hogy szinte semennyit sem zsírosodtam szerintem.

[link]

2022. jún. 3. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Tölcsérmellkasod van?
2022. jún. 3. 11:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem, viszont gyno az sajnos van szerintem, de hát nem tudok mit kezdeni sajnos vele, ebből kell kihozni a maximumot, nem keresek kifogásokat.
2022. jún. 3. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem itt jött el az a pont, amikor fel kéne keresned egy jó személyi edzőt.
2022. jún. 3. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Semmit ne változtass.Ugyértve nyomjad tovább.2 ev utan lettem 92 kiló.Hat nekem minden bajom volt.Asszem kicsit sok volt a zsír mert szuszogtam meg izzadtam mikor egy agyat raktunk össze.Aztan elkeztem intenzivebben edzeni egy haladó programmal.A kaja nem valtozott sőtt több lett.Mostanra 5 évre ra 105 kg vagyok és sokkal jobban nezek ki mint 92 kilósan.Ez a testkomp.valahogy működik.Nem tudom tudatosan biztos megcsinálni,meg hogy, de valami van mert egyre jobb a formám,erősebb is vagyok, a súlyom meg nem valtozik már vagy fel éve.

Szval ez az én esetem.En nem szalkasítanék meg ilyenek.Csinalnám az edzést tovább.

2022. jún. 3. 11:39
 5/10 A kérdező kommentje:
3# Bírom a kritikát, hisz azért tettem fel a kérdést méghozzá képpel, de ez, hogy meg sem mondod miért kellene felkeresnem személyi edzőt, az vicces. Főleg úgy, hogy a mai okjs személyi edzők 90%-a a testépítés 80'-as éveiben él még és ugyanúgy csináltatják a klienseikkel a "nyakhoz húzás" gyakorlatot. :D Tudom mi megy, hisz látom. Eddig 3/3 helyen úgy zajlott le egy személyi edzés a szemem előtt, hogy 4 embernek tartottak egyszerre edzést, közben meg maga az edző is leedzette a saját edzését. Már szégyelltem odamenni segíteni én a klienseinek, mert rossz volt látni mit leszenvednek. Szóval, erre csak annyit: Hogy inkább szenvedek egyedül és képezem saját magam, mintsem ilyeneknek fizessek. Jó személyi edzővel én még nem találkoztam személyesen.
2022. jún. 3. 11:45
 6/10 A kérdező kommentje:

4# A testkomp megy nálam mondhatni lassan fél éve, ha úgy nézzük, mert nem híztam szint semmit, és fejlődök vele én is.

A szálkásításba azért kezdtem bele, mert mentálisan jót tesz, és azt gondoltam, hogy ha leadok 5kg-ot akkor elfogadhatóbb látvány lesz, ha a tükörbe nézek, csak nem jó ötlet volt-e és nem-e okosabb döntés más úton folytani a dolgokat.

2022. jún. 3. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
Mellre fektesd a hangsúlyt, de lehet műtét nélkül nem lesz szép
2022. jún. 3. 13:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Edzek mellre is, sőt, már lassan arra gondolok, hogy az lehet a baj, hogy lehet túl edzem. Heti 2x mozgatok meg minden izomcsoportot, mellre 5 gyakorlat, 18-20 szett, és így is úgy néz ki, mintha sosem edzettem volna még rá..
2022. jún. 3. 15:01
 9/10 anonim ***** válasza:
24%
Nagy súly csodákra képes, na meg egy kis kox ha máshogy nem megy
2022. jún. 3. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Mellre heti 2x csinálsz 5 gyakorlatot? Az 36-40 sorozat/hét. Ha ez így van nem csoda h nem fejlődik mert folyamatosan túl van edzve, nem tud regeneralodni. Heti 1x 4 gyakorlat vagy heti 2x 2-2, ennyi.
2022. jún. 4. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!