Súlyzós edzés vagy futás? Mit tanácsoltok nekem?
Sziasztok.
24 éves lány vagyok, 168 cm és 60 kg. Januárban kezdtem az életmódváltást, egészséges étkezést és a rendszeres sportot. 67 kilóról indultam, viszont még mindig van rajtam zsír, háj… De azért már a karomon, és a hátamon kezd látszódni az izom, szerencsére. Kalóriadeficitben vagyok(1600-1700kcal), és nem eszek “szemetet”. Zabot, húst, bulgurt, rizst, zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű tésztát, túrót, natúr joghurtot és fehérjét szoktam enni/inni. Ezekkel nincs probléma szerintem.
A sporttal viszont igen. Heti 5x végzek súlyzós edzést teremben reggelente, és 4x 1 órát futok este. Így ez egy héten kb 10-12 óra sport. Sajnos kezdem azt érezni, hogy ez túl sok. És talán kezd a sok edzés a súlyzós edzés rovására menni, ami miatt szomorú vagyok. Dolgozok is, áprilistól pedig 12 órázni is fogok. A súlyzós edzést én jobban szeretem, de aki jobban ért hozzá, azoktól kérdezném, hogy mit tanácsoltok nekem? Heti hány óra edzést? Illetve súlyzóst vagy futást inkább? A zsír zavar még nagyon, ami rajtam van, illetve nem ártana feszesedni sem és izmosodni. Kicsit tanácstalan vagyok most… :/ Köszönöm mindenkinek, aki segít.
A "zavaró zsír eltűntetése" a diétán, azaz a kalóriadeficiten fog múlni, amit támogathatsz edzéssel, de a táplálkozáson van a hangsúly.
Egyébként meg hobbi szinten, élménysportolóként bőven elég, ha heti háromszor folytatsz súlyzós edzést (minden izomra kiterjedően), mellette heti kétszer eljársz futni, a hét maradék két napját pedig a regenerációra, a nyújtásra és a mobilizációra szánod. Ha emellett jól étkezel, akkor teljesen megfelelsz az "egészséges élet" szabályainak, és még jól is fogsz kinézni. Többre miért is vágynál. Ennél jobban nem kell túlgondolnod, mert csak valóban kontraproduktív lesz.
Szia!
Köszönöm a felvilágosítást és a tanácsot! :)
Örülök, hogy akkor inkább a táplálkozáson múlik a fogyás, azt jól tartom.
Ki fogom próbálni így az edzést, ahogy írtad, 3 súlyzós, 2 futás. Így sokkal jobban hangzik, mint a heti 10-12 óra.
Köszönöm még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!