Mennyi kihagyást javasolnátok?
Körülbelül 2 éve edzek megállás nélkül, tavaly előtt a nyarat is végigbicikliztem, heti legalább 4 szer + kb 3 rövidebb erősítés és súlyzózás alkalmanként. Tavaly nyáron szintén legalább 4 edzés, kalisztenik egy óra kb + kis súlyzós edzés. Maradék időszakokban progresszív súlyzós edzés.
Most érzem hogy kéne egy nagyobb szünet, mert fél évente egy-egy hét szünetet tartottam kábé, most talán kéne egy hónap vagy kettő vagy nemtudom mert eddig nem nagyon bírtam ki edzés nélkül. Vagy elég két három hét, masszázs, wellnessezés és kisimulok?
Tapasztaltak válaszát kérném. (nem vagyok testépítő, csak kinézetre megyek, meg erőre és fittségre, natural vagyok) 33f
miféle méreganyagok? :D
semmiféle méreg nem fog felhalmozódni a szervezetedben az edzéstől. ez honnan jön?
Linkeld már be azt a tanulmányt, amiben te azt olvastad, hogy a tejsav, mint metabolizmust fenntartó folyamat mellékterméke felgyülemlik az ember szervezetében méreganyagként, és megöli a gazdatestet. Annyira emberfeletti keménységgel és profizmussal edzel, hogy minden nap élet és halál határán egyensúlyozol, mester? Munkámból kifolyólag ismerek pár erőemelőt és súlyemelőt, akit 16 éves koruk óta edzenek heti hatszor, továbbá évente több bajnokságon is indulnak. Ők nem szoktak két hónapot kihagyni, és wellnessezni, hogy kisimuljanak, és kiürüljön a szerveztükből a mérgező tejsav, de ők valószínűleg nem tolják annyira vadállatként, mint te. Én a helyedben inkább egy évet hagynék ki, vagy egy évtizedet. Jobb a béke.
Egyébként ha lenne egy értelmes, tartható edzésprogramod, nem ez az össze-vissza ökörség, amit a kérdésleírásodban megfogalmaztál, akkor talán nem érzed azt, hogy neked heteket ki kell hagynod, mert halott vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!