Valaki javasolna valami irodalmat testépítéshez egy totálisan kezdőnek?
Sose jártam még edzőteremben sem kis túlzással, de el szeretnék kezdeni edzeni, szeretnék izmokat "növeszteni"/fejleszteni.
Nehezítő körülmény, hogy senkit sem ismerek aki értene vagy lemenne velem az edzőterembe, tehát mindent össze kellene szednem valahonnan. Segítenétek?
Ezt javaslom nézegetni:
A gyakorlatok helyes kivitelezésére, az edzésmódszerekre, illetve a táplálkozásra is részletesen kitér.
A Sárga Kapszula
Van benne 1-2 pontatlanság, de azért kezdésnek elég jó
Pár elavult nézet belőle:
-- A telített zsíroktól nem kell annyira fosni, meg úgy egyáltalán a zsírbevitelt nem kell ultrabrutál módon lenyomni, mint amennyire a könyv állítja
-- Aztán, a tömegnöveléshez sem kell 5 millió kalória, csak valamivel több a normálisnál
-- Fehérjének is elég 1,6x mennyiség, nem kell 2-3x legyen (ezt üzletből mondják, hogy el tudják adni a porokat)
-- Én maximálisan kerülöm a glutént és a tejtermékeket, de ezt nem mindenki teszi így, a könyv is ajánl ilyesmiket
-- A "kezdő edzéstervben" fölösleges a vállból nyomás, helyette oldalemelést kellene, és az alsó hátra sincsen gyakorlat, ha rossz a hátad akkor felhomorítást is érdemes csinálni
Cikkek:
Gyakorlatok, stb.:
Tápanyag-értékeket le tudsz nézni a kaloriaguru-hu-ról, de ha tudsz angolul, akkor inkább a nutritiondata.com-ról
Megjött a konkurencia :D
Leírtam a könyv hibáit is, de bevezetőnek szerintem ezekkel együtt is megfelelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!