Melyik edzés módot javasolnád nekem?
Tehát viszonylag kezdő vagyok.
Elkezdtem most a shopbuilder oldal alapján egy edzéstervet követni, Még csak egy héten vagyok túl, elég kemény izomlázaim lettek szóval valószínűleg hatásos. Viszont ez egy osztott edzésterv. Hétfő mell hát. Szerda has láb. Péntek kar váll.
Hatásosnak tűnik így elsőre, az edzéstervet követve egy edzés az kb másfél óra hossza.
Viszont felmerül a kérdés, hogy egy izomcsoportot heti 1 szer edzek, ez így nem e túl kevés, a látványos fejlődéshez? Most a kajába ne menjünk bele. Csak a sport részébe. Kezdőként mi a hatásosabb? Jó e ez az osztott edzésterv, amivel heti 1 szer edzek egy izom csoportra. Vagy váltsak inkább valami olyanra ahol heti 3 szor átedzek kb minden izmot? Ez a weboldal szerint amúgy kezdő tömegelő edzésterv. Először felszednék egy kis izmot, majd megpróbálnék szálkásítani.
Ha nagyon tévúton vagyok akkor segítsetek kicsit. Köszi.
Kezdőként az elmondható, hogy bármit csinálsz, fejlődni fog. Jó lenne, ha az egyén kezdőként tanulná meg a helyes alapokat, de az tény, hogy ha még életedben nem gyúrtál, akkor attól is izmosodni fogsz, ha megemelsz egy súlytárcsát.
"Hétfő mell hát. Szerda has láb. Péntek kar váll. Ez a weboldal szerint amúgy kezdő tömegelő edzésterv."
Na többek között ezek miatt érdemes elkerülni a shopbuilder jó messziről. Ez a tömegelő edzésterv amúgy sem tudom, hogy mit jelent, ugyanis a szó valódi értelmében tömegelni csak kajával lehet, súlyzóval nem, de ebbe most bele se menjünk.
Ez a felosztás nevetséges. Ezt tényleg a shopbuilder oldalán találtad vagy csak hülyéskedsz? Még most az elején szokj le erről az elavult, különálló izmocskákban való gondolkozásról, mert teljesen tudománytalan, szakmaiatlan és meghaladott. Külön napra tenni a kart, egybe tenni a mellet és a hátat, a hasat pedig ilyen kiemelt fontosságú ékszerként kezelni téboly.
Te egy verseny-felkészülésben lévő testépítő vagy? Vagy csak egy srác, aki szeretne egy kicsit gyúrni, hogy jól érezze magát a bőrében? Ha utóbbi, akkor neked nem a tricepszed három fejecskéjének izolálgatásában, meg nem a vállgépek rángatásában vagy érdekelt. Neked azért kell lemenned a terembe, hogy ott egyre nagyobb súlyokkal húzz, egyre nagyobb súlyokkal nyomj, egyre nagyobb súlyokkal emelj, egyre nagyobb súlyokkal guggolj. Semmi másért. Ha ezt észben tartod, akkor ha rendben van az étrended és a pihenésed, akkor folyamatosan fejlődni fogsz. Nyilván sosem lesz belőled naturálként Big Ramy, de ha azt akarod, hogy az első év után is épüljön az izomzatod ténylegesen, akkor neked nem pumpálgatni, durrantgatni, meg izomlázat hajkurászni kell a teremben, hanem húzni, nyomni, emelni, guggolni egyre nagyobb súlyokkal és folyamatosan lépni a szinteket.
Kezdésnek tanulj meg bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni és hengerezni. Ha ez megvan, akkor tanulj meg fekvenyomni, tolódzkodni, fekvőtámaszozni, guggolni, kitörésezni, felhúzni, evezni, fűrészelni, húzódzkodni. Másra soha az életben nem is lesz szükséged.
Ha ezen is túlvagy, akkor meg kell tanulnod táplálkozni is, de ez már valóban más téma. Sokat segítene, ha lenne egy jó személyi edződ, de ez gondolom evidens számodra is.
Igen. Ezt az edzés tervet kezdtem el. Csak valahol olvastam, hogy kezdőnek ez a felosztás ez hülyeség. És én is kevésnek érzem azt, hogy heti 1 alkalommal edzek csak pl karra, vagy mellre. Mert pl erre a kettőre akarok rámenni leginkább, persze azt se szeretném hogy aránytalan legyek. Karomon akarok vastagítani, hasamon lejjebb faragni. Meg hát mellizom is legyen kicsit. Nem versenyzőnek készülök, meg nem is akarok profi lenni. Csak kicsit jobban nézzek ki. Hívjuk strand formának. Akit a strandon már észrevesznek, hogy na ezen látszik, hogy ez sportol. Bár én nem járok strandra. Ez csak példa volt.
Meg a másik, hogy kicsit erősebb is legyek, az is cél lenne. Nem mutogatni akarom magam. Csak engem is zavar hogy vékony vagyok eléggé, és ahhoz képest meg aránytalanul van hasam. 190 centivel 88 kg vagyok. 23 éves. Férfi.
Az elején minden kezdő mellre és karra akar rámenni, aztán hamar rájönnek, hogy attól nem fejlődnek jobban, hogy hetente 2x két órát melleznek meg karoznak. Pl. Ennyi karedzés bővel elég, egy héten egyszer:
2 kezes bicepszhúzás állva
scott pados bicepsz
kalapácsbicepsz
szűknyomás
lenyomás csigán
Tricepsznyújtás fej fölött
Ez sem kell. Minek? Pláne kezdőként minek? Mit izolálgasson kalapáccsal meg csigás letolással, amikor az alapgyakorlatokkal sincs tisztában.
Tanulja csak meg a fekvenyomást, a tolódzkodást, a fekvőtámaszt, az evezést, a fűrészelést, a húzódzkodást, aztán ha ezen alapok gyakorlása után még nincs kielégítően elfáradva a karja kezdőként, akkor valamit nem jól csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!