Mit csinálok rosszul?
Nem fejlődik a bicepszem, kb semennyire. Az edzés amit csinálok:
3x10 kalapács
3x10 állva francia rúddal
(amennyit bírok, általában 4-5)x10 állva egykezes súlyzóval
Ez heti egyszer. Figyelek arra, hogy a hátedzés 48-72 óra eltelte után legyen, hogy rendesen tudjon regenerálódni a bicepszem.
Kevés, amit csinálok? Vagy mi lehet az oka, hogy semmit nem fejlődik a bicepszem? Se látványra nem nagyobb, se teljesítményben nem javulok. A súlyokat úgy választom meg, hogy a fentebb leírt edzés utolsó emeléseit már ne bírjam.
Csak heti egyszer csinálod?
Eszel rendesen?
Mivel főként hobbista vagyok, ezért nem számolok minden kalóriát, megvan a 1.5g*testsúly kg fehérje, és mivel kezdek kicsit zsírosodni, ezrét gondolom a kalória plusz is. 4 hónapja edzem, ezzel a módszerrel kb 1,5 hónapja. Eddig elkövettem azt a hibát, hogy kevés ismétléssel csináltam, és nagy súllyal.
Nem fejlődik alatt azt értem, hogy mérem. 4 hónap alatt 1 cm a változás, és súlyban kb semmit nem tudtam növelni.
A bicepsz izoláció egyébként pont nem az a dolog, amiben annyira a súlyt és a progressziót kell hajkurászni. A bicepsz izolációja igazából annyira "mindegy" kategória. Arra azért olyan nagy atomfizikaként nem kell gondolni.
Próbálj meg élni a transzferhatással. Kezdj el olyan összetett gyakorlatokat komolyan venni, amikbe a bicepsz is bekapcsolódik: húzódzkodás (legjobb), evezés, fűrészelés, csigás lehúzás, akár archoz húzás. Hátha ezek transzferrel hatnak a bicepszedre. Kéne nekik. Viszont figyelj a regenerációra is, bár a bicepsznek általában nincs egy döbbenetesen nagy pihenési igénye, mivel kis izom.
Nem akarlak viszont elkeseríteni, de a 4 hónap alatt az egy centi növekedés akár még reális lehet. Naturálban, ha úgy van, akkor ennyi a realitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!