Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csinálok rosszul?

Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Hátat szeretném edzeni, szóval ehhez használom azt a gépet ahol a fejem mögé egy széles rudat ülve le kell húznom. Csak a karomat érzem, hogy terhelve lenne, egyszerűen a hátamban semmi izomlázat nem érzek.
2022. jan. 6. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Ki mutatta ezt az ezer éve feledésbe merült ökörséget? Te csak ne húzogass széles rudakat a fejed mögé, mert balesetveszélyes/sérülésveszélyes. Azt hittem, hogy a nyak mögé húzás egy olyan gyakorlat, mint a felülés, hogy 2022-re már mindenki elfelejtette, akinek szüksége van a vállizületére, a rotátorköpenyére és a gerincére. Azt a gépet (ami szerintem amúgy egy csiga) úgy használd, hogy a rudat/szarvat/fogót a melledhez húzod le, figyelve a lapockakontrollra, nem a nyakad mögé, mert szét fogod barmolni a vállövedet. Talán így majd fogod érezni a hátadat (latissimus dorsi) is. Az izomlázat pedig ne keverjük ide, az más téma, abból nem sok minden nem következik a fejlődés szempontjából.
2022. jan. 6. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

A kérdésed nagyjából minden pontja vérzik, az egyes leírta miért

Amúgy hátnál szokás a karra úgy tekinteni, mintha csak egy kampó lenne kb, ami a gépet a hátaddal köti össze. Sokan rá sem markolnak a rúdra, hanem kampó szerűen ráakasztják a kezüket. Ha még így sem érzed akkor nagy a súly.

Ezt a gyakorlatot meg offold. Döntött törzsű evezés, húzódzkodás, t-rúd 100x effektívebb, de még az is jóval binztonságosabb ha mellre húzod le a rúdat a jelenlegi gépen

2022. jan. 6. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Kérdező: azért érzed a karod, mert:

1. még gyenge a hátad

2. szerintem nagyobb súlyt pakolsz fel, amivel nem tudod szabályosan csinálni, így nem tudod kellőképp "izolálni" a hátad

Az első tökéletesen leírja!

"Ezt a gyakorlatot meg offold. Döntött törzsű evezés, húzódzkodás, t-rúd 100x effektívebb, de még az is jóval binztonságosabb ha mellre húzod le a rúdat a jelenlegi gépen"

Ez nem igaz. Én is azt hittem, de sokkal jobban hozza a hátat a széles lehúzás. Elég a hátméretemre nézni, és csak lehúzást csinálok. Igaz én nyak mögé húzom, mert volt egy vállsérülésem, és ha előre húztam, akkor fájt.

2022. jan. 6. 15:55
 4/6 A kérdező kommentje:

Egyes, a gépen az ábra is azt mutatja, hogy így van a helyes gyakorlat. Felüléseket is csinálok elég sokat.

Akkor lehet ez a baj, hogy túl nagy a súly. Visszaveszek és kipróbálom holnap újra. Köszönöm a segítséget.

2022. jan. 6. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Tőlem hihetsz egy matricának. Én a helyedben az anatómiának hinnék, de te tudod, a te izületeid, nem az enyémek. Hajrá a teremben holnap, jó nyak mögé húzást kívánok, bajnok!
2022. jan. 6. 21:27
 6/6 anonim ***** válasza:
A felülés konrkétan úgy 15 éve egy teljesen elvault gyakorlat, konkrétan több kárt okoz mint hasznot. Nem is értem mondjuk miért ragaszkodtok hozzá amikor van úgy 86 féle saját testes hasgyakorlat
2022. jan. 7. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!