Valamit rosszul csinálok hátazás közben vagy ennek ilyennek kell lennie?
Miközben edzem a hátam nem érzek semmit. Értem úgy mint pl bicepsznél vagy lábnál, nem érzem az izomelégtelenséget. Például lat pulldown-nál sem a hátam hanem a karom fáj a végén.
Ez mindenkinek ilyen?
Izomelégtelenség?
Ha nem érzed az adott izomcsoportot, amit edzel, akkor nem jól végzed a gyakorlatot. Valószínűleg túl nagy súllyal próbálod csinálni és csak rángatod.
Előbb kéne hát amit lehet érezni...
Felesleges izomérzetre menni meg izolálgatni amíg nincs mit. Összetett gyakorlatnál sem fogod érezni az adott izmot mégis fejlődni fog. Ha meg nem a fejlődés, hanem a pumpálgatás és a telt érzés hajt, akkor bébi súllyal nyomjál 20 ismétlést szabályosan. De aztán nincs rinya, hogy miért nem fejlődik...
A hátnál könnyű hibát véteni.főleg ha szabad súlyokkal dolgozol. Ott benne van a pakliban hogy főleg a váll segít be,és a hát helyett az kapja a terhelést,ha nem megfelelően érzel rá.
Meg most nézd meg a bicepszed mekkora felület,meg nézd meg a hátad...ha külön szeded a hátat akkor is többszöröse a felülete a bicepsznek.A bicepszet a legkönnyebb leterhelni.A hátat nehezebb.Húzódzkodással próbálkozz.Ott garantáltan kap a hátad is.
Előző valaszoloknak igaza van, amit én hozzá tudok még tenni:
Az első pár hónapban én sem tudtam izomlázat elérni a hátamban. Ez azért volt, mert gyakorlatilag tényleg annyira nyeszlett volt a hatizmom, hogy szinte nem tudtam a gyakorlat közben rafesziteni sem és a karom dolgozott inkább.
Megoldás: könnyített húzódzkodás, vagy hozzá hasonló gyakorlatok, illetve kis súllyal dolgozas eleinte, de nagyon szabályosan. Aztán pár hónap múlva jöhetnek a nagyobb súlyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!