Súlymellény segítségével izmos popsi?
Szeretnék izmos kerek popsit. Egy ideig súly nélkül végeztem gyakorlatokat most pedig 5kg-mal vagy 10-zel végzek (gyakorlattól és a kedvemtol függ)
Tudom, ez nem sok de fokozatosan növelném, elég gyenge és nyeszledt vagyok.
Arra gondoltam, hogy vennék súlymellényt (10kg) és idővel azzal egészíteném ki a súlyzót. Valamiért nekem jobban tetszene mint több súlyt felpakolni a rúdra.
Mennyire van értelme? Ugyanazt a hatást érném el?
Köszönöm a válaszokat
51kg/N
55 kg vagyok és pár hónap alatt a 20kg-os rúdra felpakoltam 35kg-t.
Amikor guggolni kezdtem, már akkor kevés volt a 20kg rúd. Ha neked 10kg terhelés elég (amit nem hiszek), akkor elég a súlymellény. De ha tényleg progresszíven akarod csinálni, akkor jövő héten már kevés lesz.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem fitness versenyzős feneket szeretnék, szóval annyira nem gond ha nem fejlődnék egy idő után, inkább szeretnék tartani egy szintet.
Többen azt mondjatok kevés lenne a 20kg együtt ahhoz hogy legyen látszata (melleny+10kg súlyzó lenne)
Így lehet megfogadom a tanácsot.
Hamar rá fogsz unni, ha nincs fejlődés, nincs progresszió az edzésedben. Most azt hiszed, hogy ez full reális, hogy pár hónap alatt elérsz egy szintet, aztán évtizedekig ott maradsz, és az milyen tök jó lesz. Nem lesz. Ha nem fogsz egyről a kettőre jutni (nem fogsz), akkor hamar offolod azt a mellényes guggolgatást, hidd el.
Arról nem is beszélve, hogy ez az edzés dolog nem így működik. Maradjunk annyiban, hogy 20 kilóval esélytelen kielégítő, értelmes módon megedzeni egy alsótestet. Egy konditeremben a kezdő lányok is 50-60 kilóval guggolgatnak. Nyilván nem kell erőemelő lenni, ha nem vonz ez a világ téged. Nem kell arra törekedni, hogy 190 kilóba maxolj, de ezt a súlymellényes, kézisúlyzós maszatolást ne erőltesd.
Értem
Csak nehéz elképzelnem, mert nekem 10 kilóval a 20 guggolas után majd' kiugrik a szívem😅
Ez azért van, mert a 20 guggolás kézisúlyzóval már jóformán kardió. Tök felesleges. Nem ettől lesznek izmos combjaid, hogy te 20-30 guggolást lenyomsz kisbaba súlyokkal.
A guggolás egy összetett alapgyakorlat, az egyik legfontosabb. Teljesen felesleges valaha is 10 ismétlés fölé menni vele. Én már azt is sokallom. Időnként persze belefér egy jó edzésprogramba egy nagy volumeű guggoló nap, de 20 ismétlés irreális. Nem kell. Annyi súlyt kéne a hátadra venni, amivel a 3-10 ismétléses tartományban kellő hipertrófiát tudsz kiváltani.
Aki azt hiszi, hogy attól lesz izmos, ha egy nap lenyom 300 fekvőtámaszt, de az üres rudat sem tudná kinyomni a teremben, az nem tudom, mire számít.
Köszönöm a tanácsokat 🙂
Egy napra mennyi/milyen gyakorlatokat ajánlasz?
(Nem napi szintre gondolom, tudom hogy nem ajánlatos minden nap vegezni)
Te vagy a 11-es válaszoló?
Megkerdezhetem,hogy az 1 hónap alatt lett-e nálad látható változás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!