Szintentartásnyi kalórián edzés, vagy alacsony kalóriatöbblet?
Sziasztok.
Augusztus óta próbálok izmot építeni, eddig viszonylag jól haladok, +8kg jött fel azóta, bár az utóbbi időben inkább már csak szinten tartok, mert rájöttem, hogy felesleges a tömegelős-szálkásítós időszak naturálban, mert mire lenne érdemleges tömeg rajtam, amit érdemes lenne leszálkásítani, addig a szálkásítás végére nem maradna meg annyi izomtömeg, ergo teljesen értelmetlennek tartom.
Az utóbbi 3 hónap szintentartással telt épp ezért. 170cm és 80kg vagyok, ez egy kicsit soknak tűnik, ennél több nem szeretnék lenni már, ez már nagyon a max amit terveztem.
Augusztusban 2000 kalória körül kezdtem el izmot építeni (igen, ez rettentő kevés ehhez, de hát ez az ára annak, ha 8 hónap alatt ~35kg-tól szabadul meg az ember 1500 kalórián... Azóta bánom, mert tönkrevágtam az anyagcserémet és csak most kezd helyrejönni.), most már 2600-zal is szinten tartok.
Mit tanácsoltok, érdemes lenne 2900-ra emelni, vagy jó ez a body recompos időszak, és maradjak ennél a szintentartásnyi kalórián?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!