Tudnátok segíteni ?
20 éves vagyok 182cm magas és 63kg
Elkezdtem edzeni itthon (huzodzkodo rud súlyzók fekvő stb )
És Biotech USAban az eladó muscle masst ajánlott mivel nehezen hízó vékony alkatú fiú vagyok
Sok helyen olvastam hogy nem jó a tomegnovelo és jobb lenne sima fehérje meg kreatin
Szeretném kikérni a véleményetek hogy aki edz jó ideje ő mit tanácsol
Tényleg elég lenne a sima fehérje +tomegnovelo étrend?
Számold ki a napi kalóriaigányed, nézd meg, hogy kajából mennyi megy be. Ha megvan írd meg az eredményt és megyünk tovább.
Tömegnövelőkkel az a baj, hogy tele van cukorral. Ennyi erővel ehetnél kristálycukrot is (de ne tedd!)
Kreatin mehet, fehérje meg a kajából bőven megvan
"Tényleg elég lenne a sima fehérje +tomegnovelo étrend?"
Nem. Elég a tömegnövelő étrend + kreatin mehet
Imádom hogy minden kezdő tízezreket ölne étrendkiegészítőkbe, de odáig nem jut el hogy élelmiszert vegyen...
Tömegnövelőt hagyd, gyakorlatilag csak cukor, kalap szar. A fehérjének van értelme, de neked semmi szükséged nincs rá. Kétlem hogy 63 kilóval ne tudnád bevinni a napi szükségleted. Kreatint meg majd akkor toljál ha már megtanultad megfogni a vasat...
Inkább rizsre, bulgurra, kuszkuszra, tésztára, csirkére, tonhalra, marhára, zöldségekre és vitaminokra költsd a pénzed.
Alapvetően mindig a rendes élelmiszer a legjobb.
Ezt szokták kiegészíteni.Azért a tiszta fehérje jön a kepletbe mert az ami leginkább kevesebb a szokványos taplálkozasban.Ch bol nagyon könnyen lehet zabálni eleget.
A kezdőknek azért problema a megfelelő calmennyiség, mert nem tudnak eleget enni.A gyomor nincs erre felkészülve.Gondolhatod hogy aki csontvékony és eddig két kiflin,kakaóscsigán a szünetben hazafele meg egy hamburger cólán elvolt,annak ez a mennyiség hirtelen sok.
Itt jön képbe a tömegnövelő.
En azt mondom,hogy habár nem a legjobb a fehérje tartalma és aránya,egyszerű cukrokat tartalmaz,mégis helye lehet az étrendedben,ha nem tudsz eleget enni.Viszont tudatosan törekedj arra hogy egyre több legyen a rendes kaja.Később (ha kell) felválthatod csak fehérjetartalmú kiegeszítővel,-tejsavóval vagy caseinnel stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!