Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnatok segiteni a tricepszel...

Tudnatok segiteni a tricepszel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Valaki le tudna irni nekem h a tricepsz harom feje milyen gyakorlatok tartoznak kulon-kulon?

2016. okt. 26. 02:17
 1/4 A kérdező kommentje:
fejere**
2016. okt. 26. 02:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet kulon edzeni a harom fejet. Nalam csak homlokra engedes megy es kesz is.
2016. okt. 26. 05:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van, nem lehet külön terhelni.
2016. okt. 26. 09:13
 4/4 anonim válasza:

Nekem a két karomon eltérő a tricepsz. A bal karomon a külső és a belső fej erősebb, a jobb karomon a hosszú fej. Tükörben mégis a jobb karomon lévő tricepsz tűnik formásabbnak, kiegyensúlyozottabbnak. 5 év gyúrás után ezek a tapasztalataim:

- fekvőtámasz nekem inkább a külső fejet edzi

- lenyomás tuti kis gyakorlat, az nekem mind3 fejet nagyjából egyformán

- tricepsz nyújtás állva kis súllyal (egykézzel vagy kétkézzel) nekem a hosszú fejet "húzza" inkább a jobb karomon

- 2 székes gyakorlat a belső és a külső fejet edzi nekem

Ha magam előtt kinyújtom a két karom akkor a jobb karomat könnyebben fordítom kifelé, míg a bal karomat könnyebben befelé. Azt hiszem inkább a váll mintsem a könyök az amelyik erről tehet. És szerintem éppen emiatt van eltérés a bal tricepszem és a jobb tricepszem között. Igyekszem a bal karomat tricepsz nyújtásnál úgy kifordítani mint a jobbat, de úgy elég természetellenes nekem a mozdulat, épp ezért ritkán is tudok a bal tricepszem hosszú fejébe izomlázat tenni.

Ami fontosabb az egyes fejek edzésénél az inkább az izom megerősítése a tapadási pontoknál... tehát amikor tricepszre edzel sokkal fontosabb hogy jól megnyúljon az izom (kb. derékszöget zárjon be a fel- és az alkarod) mint hogy kinyújtsd teljesen a karod és "megpihenj" a gyakorlat közben. Ha nem hajtod végre a gyakorlatot szabályosan esélyes hogy a tricepszed megrövidül, és ez az izom igencsak hajlamos a megrövidülésre és nagyon csúnya is...

Ha valami kérdésed van csak írj, ha tudok segítek

2016. okt. 26. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!