Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen ez a fitness oktató...

Milyen ez a fitness oktató által megírt edzésterv? Csak én érzem hibásnak,és amatőrnek?

Figyelt kérdés
[link]

#fitness #instrukor
2022. márc. 31. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez egy lószar
2022. ápr. 1. 05:51
 2/7 A kérdező kommentje:

Már írtam ide kérdést...

Egy fitness iskolában tanulok,es az oktató ilyen edzésmintát adott amit én megváltoztattam,tettem hozzá anamnézis lapot,a bemelegítésről és levezetésről egy tájékoztatót, több ismétlés számot,útmutatót és az jött vissza hogy xar.

2022. ápr. 1. 09:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Melyik fitness iskola?
2022. ápr. 1. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Ez tényleg szar, de sokan ezt várják el. Ha azt írja, hogy alapgyakorlatok, 5-6 ismétléses munkasorozatokkal, nagy súllyal, akkor meg ezen idegeskednek, hogy miért nincs pucsítós, fejenállós bicepszcsiga, heti hússzor, mellbicepsz kombóban + köredzésben.

Egy csaj ismerősömnek én is adtam tippeket. Láb/faredzésre pl. guggolás, de ő inkább pucsítgatott volna csigán

2022. ápr. 1. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Oké, hogy az alapgyakorlatok nem nehéz 5-6, hanem 8 ismétlések, nincs benn felhúzás, meg oldalemelés, de ezeket leszámítva nem tudom, hogy mi ez a nagy gyűlölködés ezzel szemben. Talán tricepsznél lehetne még valami fekvenyomás variáció (földről nyomás, vagy szűk fekvenyomás).

Ez egy sima 4 napos osztott edzésterv, az összetett gyakorlatok miatt vannak másodlagos terhelések, és az "egymást segítő" izomcsoportok nem egy napon vannak (bicepsz kap evezésnél, tricepsz, váll a nyomásoknál, -> ezért lenne jó valami nyomás a tricepszhez, hogy mell ott kapjon még egy másodlagos terhelést).

Ok, nem egy modern divatot követő, 48 órás fehérjeszintézisre optimalizált, mindent kétszer edzünk egy héten terv, meg nem is egy ultratudományos periodizációs valami, de hobbi szinten, naturálban bőven lehet ezzel fejlődni.

2022. ápr. 1. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet benne találni hibát, de akár jó is lehet valakinek. Egyénfüggő.

Én pl. ha csütörtökön lerabolom a tricepszemet, pénteken biztos, hogy nehezen nyomok mellről/vállból. Van, aki pl. egy külön napot nem szánna váll+has kombóra. Akkor inkább a hátnak egy külön nap, és váll+tricepsz egy napra. Felhúzást tennék bele én is mindenképp. Meg azzal is egyetértek, hogy alapgyakorlatoknál ha nem vagy full kezdő, lejjebb lehetne menni alacsonyabb ism.-re, nagyobb súllyal.

2022. ápr. 1. 15:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Nagyon alap brosplit
2022. ápr. 1. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!