Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire kell, hogy fix...

Mennyire kell, hogy fix legyen az edzésterv?

Figyelt kérdés

Mellre csak fekvenyomást végzek, fokozatosan emelve a súlyokon 5-6 ismétlést. Sosem számolom, hogy hány sorozatot van összesen, addig csinálom ameddig érzem, hogy eléggé meg van edzve az izom.

Hasonló a többi izommal is, mennyire probléma ez? Hobbiból edzek, nincsenek nagy céljaim, szeretnék azért erősödni a gyakorlataimban.

2022. márc. 30. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon.
2022. márc. 30. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Legyenek meg az alapgyakorlatok és utána akár szabadfoglalkozás is lehet.

A példánál maradva, mellre a fekvenyomás és a tárogatás simán elég lehet. Én sem variálom a dőlésszögeket. Viszont van, hogy 10+ munkasorozat is befigyel fekve. Attól függ, hogy heti egyszer vagy többször edzem meg a mellemet. Ha csak egyszer akkor szarásig. Ha többször, akkor lényegesen csökkentett verzió van.

2022. márc. 30. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Sosem számolom, hogy hány sorozatot van összesen, addig csinálom ameddig érzem, hogy eléggé meg van edzve az izom."

Nem hiszem, hogy olyan profi agy-izom kapcsolatod van, hogy valójában fel tudd mérni az, hogy hol van az az ELÉGGÉ. De viszonylag kevés sportolónak van ilyenje, pont ezért vannak edzéstervek és programok, konkrét számokkal, hogy ezt a problémát elhárítsa.

Én azért azt javaslom, hogy még hobbi szinten is eddz egy jó terv szerint. Nem véletlenül teszi mindenki ezt. Ha másnak jó, neked is jó.

Én 20 év erőemelés után eléggé kiismertem már a testem, az izomzatom, az idegrendszerem, az izületeim, mégse jutna eszembe, hogy érzés alapján edzek. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, ez nem így működik. Bejöhet, de háromszoros szorzó van rá, hogy nem fog, és akkor nem lesz fejlődés, de lesz túledzés. Ezt ne akard.

2022. márc. 30. 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Az utolsóval egyetértve.Baj.Azért az,mert az össze-vissza edzéssel nem tudod nyomon követni a progressziót a súlyokban az ismétlésszámokban és a fejlődésedben..Az érzetre nem erdemes hagyatkozni.Az érzet olyan széles tartomány hogy fingod sem lesz mennyit vegeztél.Lehet letolsz 5 sorozatot de lehet 7 et,es borzasztó különbseget nem fogsz érezni..Az is lehet hogy nem vagy elég pihent es nehezebben megy neha az edzés.Ha nem követed ezeket akkor változtatni sem tudsz,és módosítani finomítani az edzéseden.

Bizonyára az ösztönös edzeselvre gondolsz.Azonban ezt még a profik közül is csak kevesen tudják alkalmazni hatékonyan.Hosszú távon meg szinte senki.

2022. márc. 31. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem sem fix. Sorozatokat se szamolom. 4 a minimum. Tizeneve edzek
2022. márc. 31. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!