Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van még fél év edzés...

Miért van még fél év edzés után is izomláz a lábamban? Túl keményen edzek? Edzésterv lent.

Figyelt kérdés

Felső- alsótest bontásban edzek. Mindenhol azt olvasom, hogy keményen kell edzeni, hogy legyen eredménye, ezért minden edzésen igyeksem volumenbe vagy súlyban felülteljesíteni az előző edzést, ami általában sikerül. A fejlődés e tekintetben nem lineáris, de szerintem ez rendben is van.

A láb napom a következő:

- 10 perc bemelegítés

- Guggolás rúddal: 4 kör, körönként 6-4 ismétlés

- Román felhúzás rúddal: 4 kör, 12-10 ismétlés. Itt a lábam bírna nagyobb súlyt, de a derekam miatt inkább a volument növeltem

- Bolgár kitörés: 4 kör, 8-5 ismétlés

- Álló vádli

Na és mióta rájöttem, hogy "keményen" kell edzeni, úgy, hogy 1-2 ismétlés maradjon a tankban, azóta szinte minden edzés után izomlázas vagyok. Ennek már több, mint 1 hónapja. Pedig ezt az edésprogramot már 6 hónapja követem, heti 2 alkalommal fixen megcsinálom.

Konkrétan a felhúzásnál már remegnek a lábaim, az álló vádlinál szintén. A bolgár valamiért megy rendesen. Imádok nyújtani, edzés után vagy 20 percet rászánok.

Heti 2 alkalommal lightos kardiót csinálok, kocogás, séta, pilates. Heti 2 alkalommal becsülettel hengerezek, a kardiók után meg nyújtok pluszban és mobilizálok.

Szóval igyekszem az ajánlások alapján összerakni az edzéseimet, de a far, combhajlítóm és a feszítőm is izomlázas.

Mit kellene tennem? Normális ez?

2022. márc. 25. 19:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Na, biztos túl normális a kérdésem, azért nem válaszol senki... :D Kellett volna bele egy kis trollkodás.
2022. márc. 25. 20:07
 2/5 anonim ***** válasza:
ha mindig felülteljesíted az előző edzést, akkor az minden alkalommal hypertrophy... nem kell csodálkozni, hogy izomlázad van :)
2022. márc. 26. 10:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, de mindenhol azt olvasom, hogy az izomláz csak a kezdetekkor jellemző, idővel hozzászokik a test és nem jelentkezik izomláz.
2022. márc. 26. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha fejlődsz akkor tök mindegy, hogy van-e izomlázad.

De ahogy az egyik tanárom mondta, bár nem edzéssel, hanem geometriával kapcsolatban:

Az izomláz nem szükséges, de elégséges feltétel a fejlődéshez.

2022. márc. 27. 05:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nincs izomláz nincs fejlődés. Nyomjad!
2022. dec. 24. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!