Amióta edzek, nagyon rosszul alszok. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2 hónapja kezdtem el edzőterembe járni heti 5x. Azóta igazából minden éjjel felületesen alszok és rengeteget forgolódok, nem is kerülök mély alvási fázisba. Alapvetően munka után (6 körül) járok, de amikor korábban mentem (délután 1-2) akkor is ugyan ez volt, sőt már a pihenő napokon sem tudok aludni rendesen. Mit tegyek??2022. márc. 31. 07:52
1/11 anonim válasza:
Nem fogyasztasz valamit ami hozzájárul és nagyon felpörget? Koffein, stb?
2/11 anonim válasza:
Én mikor nehezebben megy az elalvas, bio melatonint szedek, az megoldja.
3/11 anonim válasza:
Az egyes ötlete lesz a helytálló. Lehet érzekenyebb vagy a pörgetőkre, vagy ilyenkor többet eszel, vagy este eszel. Szóval szerintem azt nézd meg hogy mi jár még azzal hogy edzel. Maga az edzés nem tudok róla hogy alvászavart válthat ki
4/11 anonim válasza:
Normális esetben nem is befolyásolja az alvást, de a heti öt alkalom nem normális. A testképzavarosok edzenek ennyit a semmire, mivel a 2 nap regenerálódás semmi.
5/11 anonim válasza:
Túlzásba viszed az edzést! Ha csak két hónapja kezdted, akkor a testednek brutális megterhelést jelent a heti 5 alkalom! Túledzésnek hívják és többet árt mint használ. Próbálj meg lassítani és megtalálni az arany középutat.
6/11 anonim válasza:
nem az számít hányszor mész hanem a heti igénybevétel, lehet úgy edzeni, hogy utána ne legyél végkimerült 2 napon keresztül
7/11 anonim válasza:
Egyébként, ha már edzőterembe jársz, akkor ott biztos vannak olyan emberek, akik értenek ezekhez a dolgokhoz. Kérdezz meg egy személyi edzőt. Szerintem Ő is azt fogja javasolni, hogy lassíts.
8/11 anonim válasza:
Érdekes, én pont fordítva voltam vele. Azért is hagytam abba a heti 5 edzést, mert olyan hullafáradt voltam, hogy délben már azon kűzdöttem, hogy ne aludjak el, és ezen a koffein sem segített.
10/11 A kérdező kommentje:
Semmilyen pörgetőt nem szedek, még kàvét sem iszok soha. Semmit amiben koffein van. Enni pedig ugyan annyit/ugyan úgy eszek mint mielőtt elkezdtem az edzést
2022. márc. 31. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!