Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha súllyal edzek, kalóriadefic...

Ha súllyal edzek, kalóriadeficittel, akkor vastagodik a combom?

Figyelt kérdés

Igazából szálkásítok, vékonyabb combokat szeretnék, kalóriadeficitben vagyok és iszom fehérjét. Nem értem, hogy ha súllyal edzem, akkor izmosodik e a lábam, mert az tudom, hogy edzés közben leépül az izom, azt kell pótolni fehérjével, de akkor inkább ne igyak fehérjét, ha vékonyabb combokat szeretnék? Egyébként lehet, hogy még így is kevés fehérjét fogyasztok, mert 1,5g/testsúlykg kell ahhoz, hogy megmaradjon és nekem nem mindig van meg. Csak úgy érzem, hogy most "megfelel" az az izommennyiség, ami a combomon van, még lehet, hogy lehetne akár kevesebb is, de akkor ha lejjebb viszem a fehérjét akkor meg inkább az izom fog lemenni előbb, mint a zsír, ami miatt ugye nem vékonyodik a comb.

Szóval szerintetek, ha ennyi fehérjét fogyasztok (1,5g/tskg) akkor leég a zsír edzéstől és vékonyabb lesz a combom?

Bocsánat lehet hogy hülye kérdés, most kezdtem el diétázni és edzeni és jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni:d

2022. márc. 19. 14:44
 1/3 Humor Herold ***** válasza:
37%

Az sem mindegy hogy férfi vagy vagy nő? A mennyiségek terén nem mindegy.

Általában tömegnövelés időszakban lehet izmot növelni,amivel elkerülhetetlen némi zsír is hogy feljöjjön. De ehhez kalóriatöbblet kell.Tehát minden az étkezésen múlik.Diéta során nagyon nehéz izmot építeni.Vannak olyan nyakatekert helyzetek amikor nem lehetetlen küldetés.Ha mondjuk nagyon kezdő vagy, és sok rajtad a felesleg, akkor tud izmosodni az ember egy bizonyos szintig, amíg annyi zsírt nem veszít, hogy már kalóriahiány lép fel a szervezetben a deficit miatt.Onnantól kezdve már inkább csak az izmok megtartása lehetséges, az is csak nehezen a zsírvesztés mellett.

Izmot építeni nem megy olyan egyszerűen, még kalóriatöbblettel sem.Úgyhogy nem fog a duplájára nőni a combod, nem kell ezen aggódni.

Amúgy ha diétázol és van rajtad súlyfelesleg, akkor nagy valószínűség szerint a combodon lévő zsírból is fogsz veszíteni.Hisz a testeden mindenhol van zsírréteg,és a diétával arányosan kezd el eltűnni a zsír.Ahol a legtöbb van onnan fog utoljára eltűnni.A megfelelő edzésekkel és étkezéssel pedig formásabban fogsz kinézni...úgyhogy teljesen rendbe van ez így...diéta megfelelő étkezéssel, aztán meg tolni az edzéseket :)

2022. márc. 19. 16:53
 2/3 A kérdező kommentje:
nő vagyok, köszönöm a választ:)
2022. márc. 20. 18:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Gondolom a foloslegtol vastag. Tul izmos nokent nemlesz naturalba. Ha le akarod adni dietazz meg kardiozz sokat
2022. márc. 22. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!