Melyik a jobb fehérje?
Azert van koztuk kulonbseg szivodasban meg feherje %ban, de nem ez lesz a donto. Ha 45 kg akk egy adag feherje fedezi a napi szuksegletenek negyedet siman, ugy meg azer szamit hoszabb tavon 🤔
(Ha meg szeretne par kgt felszedni akkor a szenhidrat szamit nem a feherje... tomegelesnel kevesebb feherje szokott menni, dietanal kell tobb.)
Megneztem jo az olcsobb is, de sztem a sciteces 100% whey protein prof a best
Nem vagy tisztában a fehérje por tulajdonságával, használatával és lényegével. Egyáltalán a fehérjével, mint makrotápanyaggal nem vagy tisztában. Nem úgy működik a fehérje, hogy edzés után iszol egy adagot és az majd jól beépül az izmaidba, és ezáltal jobban nőnek. 16 évesen még valid ilyen szinten lenni tudásban, de ez egy-két év múlva már ciki lesz (pláne, hogy fejlődni sem fogsz, ha nem jó helyről szerzel információkat).
A protein por arra van, hogy ha te egy adott napon szilárd ételből nem tudtál bevinni elég fehérjét, akkor iszol egy adaggal, és megnyugszol. Ez fügetlenül edzéstől, edzésnaptól. Durva, hogy ezt 2022-ben még magyarázni kell, de ez van, nem te tehetsz róla.
Viszont mivel ma már tudjuk, hogy a fehérjebevitel egy erősen túlgondolt, a fejlődést valójában nem olyan nagy mértékben befolyásoló tényező, ezért szilárd ételből te 45 kilós lányként BŐVEN be tudsz vinni annyi fehérjét, amennyi a fejlődésedhez szükséges. Szabályosan koplalnod kéne ahhoz, hogy ez ne így legyen. Ha pedig te 45 kilós lányként valami isteni csoda folytán nem tudod fedezni szilárd ételből a makrotápanyagokat, akkor nem az impact whey isolate (vagy mi a szar) fog segíteni a fejlődésedben, az tuti. Én ezen a szinten nem a fehérje poron aggódnék, hanem a nulla használható tudáson, ami a fejedben van. Persze működhet, hogy a szar, hamis, idejétmúlt információk alapján csinálgatod a dolgokat, aztán hónapok/évek múlva sem fejlődsz semmit, de ha szeretnél eredményeket is elérni, ha már időt, pénzt és energiát ölsz a dologba, akkor legyen már haszna, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!