Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért fájnak az izmaim?

Miért fájnak az izmaim?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit talán túltoltam, múlt héten nagyon nagy volumenben edzettem mindenre, főleg mellre és tricepszre, most pedig utóbbi két izmomban nem akar elmúlni a fájdalom. Nem vészes, csak akkor érzem, ha ráfeszítek. Szombat óta pihentetem őket, de még mindig tart. Mi okozhatja?

Köszönöm!

2022. márc. 3. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy túltoltad az edzést és több regenerálódási időre van szükségük. Ésszel kell edzeni!
2022. márc. 3. 16:37
 2/7 A kérdező kommentje:
De öt nap fájdalommal járna egy sima túledzés? :/
2022. márc. 3. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
96%

Nekem volt olyan felhúzó edzésem, ami után másfél hétig halott volt a farizmom. Meg is bántam.

Mikor kezdtél el edzeni?

2022. márc. 3. 16:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát, olyan 1 éve, mondjuk korábban legfeljebb heti egyszer-kétszer jártam, és csak most kezdtem el heti négyszer edzeni.

Igazából kétségtelen, hogy a múltheti mennyiséget nagyon elbaltáztam, elvileg heti 15-20 teljes sorozatot szabad edzeni egy izomcsoportra, és nálam mellnél megvolt a 30 is.

Ennek ellenére meglepett, hogy ennyire megártott, mivel az elmúlt évben azért rendesen karban voltak tartva az izmaim, és például az izomlázra is "immunis lettem".

2022. márc. 3. 17:05
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Kezdj el szedni magnéziumot és multivitamint, folyadékbevitelből amennyit csak tudsz, és biztosítsd a regenerációhoz a tápanyagokat. Mást nem tudsz ilyenkor tenni, a pihenésen kívül. Megesik az ilyen.
2022. márc. 3. 17:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Nos, akkor addig marad az alsótest. :D Köszönöm a visszajelzést!
2022. márc. 3. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Heti 15-20 munkasorozat egy izomra naturalban túl sok. Elég a heti 12-14
2022. márc. 4. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!