Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért fájnak az izmaim? 16/f

Miért fájnak az izmaim? 16/f

Figyelt kérdés
Tegnap voltam először konditeremen. Teljes testes edzést végeztem szinte csak a kétkezes rudak súlyával és néhány géppel de ott sem nagy súlyokkal. Már amikor jöttem ki a teremből akkor is alig tudtam kinyújtani a karomat és ma reggelre már fájt is (feszülő fájdalom). Mit csináljak hogy elmúljon mert most kezdtem és nem szeretném kihagyni emiatt a következő edzést. (Ektomorf testalkatú vagyok és eléggé edzetlen)
2015. júl. 15. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják izomláznak... Edzés után egy rendes lenyújtás lehet segített volna, de első alkalomnál ez sem biztos... Sérültek az izmaid, mivel még soha nem kaptak ilyen terhelést... Most regenerálódnod kell, ilyenkor nyugodtan hagyd ki a következő edzést míg rendbe nem jössz, hiszen pont erről szól a kezdő átmozgató edzés... A hozzászokásról... Addig nézegess videókat a gyakorlatokról és memorizáld mit hogyan kell kivitelezni, gyakorold a testtartásokat.
2015. júl. 15. 09:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a gyors választ.
2015. júl. 15. 09:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Első alkalomnál ez teljesen normális,mivel még nem szoktak hozzá az izmaid, hogy edzed őket. Ilyenkor szerintem nyugodtan hagyd ki a következő edzést még nem regenerálódsz teljesen.
2015. júl. 15. 10:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem az izomláz a visszaigazolás hogy ért valamit az edzés. Még igy hónapok után is nem érzem magam jól ha nincs izomláz minden edzés után. Tehát nem csak az első néhány edzés után fognak fájni az izmaid.
2015. júl. 15. 10:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm mindkettőtök válaszát.
2015. júl. 15. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!