Hogy vettétek rá magatokat, hogy elkezdjetek terembe járni?
Mivel töltött el az első érzés, amikor beléptél a konditerembe?
Valamint hányszor fordultál vissza, hogy majd holnap kezded el?:D
Világ életemben túlsúlyos voltam, mindig volt rajtam 15-20kg felesleg, de nem nagyon zavart. Mármint, kisebb koromban nem nagyon érdekelt, hogy hogyan is nézek ki és nem volt bennem az az igény, hogy én elkezdjek edzeni.
Megpróbáltam elég sokszor, viszont körülbelül 3 nap után mindig abbahagytam motiváció és akaraterő hiánya miatt.
2019 nyarán ráálltam a mérlegre, és mivel én azt hittem, hogy 20kg felesleg van rajtam nem is aggódtam. Miután ráálltam a mérlegre láttam azt, hogy nem 20kg felesleg volt rajtam, hanem 35 kg.. (kb 1 év alatt felszedhettem 15kgot)
Már akkor tudtam, hogy változtatni kell. Szeptembertől el is akartam kezdeni terembe járni (mert ugye iskolakezdés és kollégium miatt mennyire jó lesz majd.. hát nem), 3 hét viszonylagos odafigyelés mellett (persze 0 tudásom volt, semmit nem tudtam arról, hogy mit hogyan kellene, és hogy hogyan működik a fogyás + ugyanolyan szarul ettem mint eddig, csak most bennem volt a tudat, hogy változtatni szeretnék) fogytam 1kg-ot. Meguntam, és nem folytattam tovább.
Ez volt 2019 szeptembere.
2020 nyarán szintén ráálltam a mérlegre, és láttam, hogy +5kg jött rám.
Bejött 2020 novemberében a karantén megint, átmentem az egyik haveromhoz akinek a nevelőapja alacsonyabb, mint én (én sem vagyok magas.. sőt, 170cm) és kb 140kg lehetett benne. Azt mondta akkor nekem, hogy "Lassan úg fogsz kinézni, mint én"..
Na ez volt az a mondat, aminek hatására elkezdtem edzeni. Másnap már 2 db kézisúlyzót beszerezve elkezdtem otthon edzeni. Az elején heti 5x edzettem, majd amikor májusban visszamentünk az iskolába (letelt a karantén) átálltam heti 4 edzésre.
Novembertől június végéig otthon "edzettem". (nevezzük bohóckodásnak) Ez az időszak jó volt arra, hogy megszabaduljak a feleslegem nagy részétől. 106kg-ról lementem 72kg-ra.
2021 Július elején megvolt a legelső tényleges konditermi edzésem, ettől az időszaktól kezdve mondom azt, hogy ténylegesen elkezdtem edzeni is. Jó, igen, az otthoni edzés is sokat jelentett, viszont arra visszagondolva inkább csak bohóckodásnak nevezném. A tényleges edzéses korszakom 2021 júliusában kezdődött.
Augusztusban elhatároztam, hogy izmot szeretnék építeni. Elég jól haladok, fél év alatt +6kg-ban vagyok, tehát havi szinten 1kg-ot híztam (aminek nagyobb része tudom, hogy nem izom, sőt..)
Összességében, ha nincs a haverom nevelőapja, akkor még most sem kezdtem volna el edzeni az tuti.
Ha én képes vagyok heti 5x eljárni edzeni azok után, hogy semmit sem mozogtam, akkor bárki. Mára már olyan szinten a mindennapjaim része az edzés, hogy sosem gondoltam volna ezt.. Odafigyelek mindenre, kalóriát számolok, nézem a makrókat és próbálok egészségesen élni. Ha pedig nincs kedvem edzeni (ami ritkán van, mert olyan motivációm van, hogy az valami hihetetlen.. mindig azt mondom erre a témára, hogy "Nálam már az edzés örök". Nagyon komoly dolognak kell történnie ahhoz, hogy én úgy döntsek, hogy abbahagyjam ezt a sportot..) akkor csak visszagondolok a régi énemre, és arra, hogy mivel járt az, hogy úgy néztem ki, ahogy.. Sokan nem is gondolják, de mentálisan a kövér embereket nagyon megviseli ez az egész.(akiknek helyén van az önértékelésük). Kezdve a szorongástól az önbizalomhiányig.. Tudom, mert tapasztalatból beszélek.(önbizalomhiány az még mindig van nálam, pedig visszajelzések alapján nagyon jó fizikumot sikerült összehoznom ennyi idő alatt.. sosem leszek elégedett magammal és ez lesz az a dolog, ami előre fog vinni.)
A nincs időm edzeni dolgot meg kifogásként meg sem szeretném senkitől sem hallani.. Iskola és kollégium mellett, érettségire való készülés mellett eljárok heti 5x edzeni. Minden egyes nap 6 órakor érek vissza a kollégiumba és sosem panaszkodok. Arra van ideje az embernek, amire szeretne időt hagyni..
9# Legtöbbször egyedül edzek, viszont vannak olyan alkalmak, amikor "stoppoljuk" a fekvenyomó padot páran.. Nincs ezzel semmi baj, pihenő idők között elbeszélgetünk és spotolunk egymásnak.. Attól függetlenül, hogy valaki mással edz, még nem jelenti azt, hogy szarul edz. Én például olyan típus vagyok, aki mellett simán belenyom még az ember +1-2 ismétlést ha én spotolok nála. Persze az olyan társaságokat én sem bírom, akik körbeállják 5 perces pihenőidőkkel a fekvenyomó padot és semmi intenzív nincs az edzésükben de mellette elszórakoznak.
U.i.: Tudom, hogy eltértem a témától egy kicsit, de ha már 1 embert is motivál a történetem, akkor már megérte.
7 éve otthon edzek.Megvan minden eszközöm hozzá es van elég súlyom is.Semmi szükségem a teremre.Lehet majd a közeljövőben néha veszek 1-1 napijegyet(ha létezik ilyen)es bemegyek vmi extragépen edzeni,csakhogy kicsit más legyen.
Nem attól bohóckodás egy edzes,hogy otthon csinálod e,vagy teremben.Hanem hogy komolyan edzel e,vagy csak bejársz beszélgetni nézelődni.
Ebből a szempontbol pld otthon nincs traccsparti,meg nőkbámulása,mivel egyedül vagyok.Es csak az edzesre tudok figyelni.
Az más kérdes hogy nem mindenkinek felel meg ez.Van,akinek szüksége van szurkolókra,meg valakire,akivel versenyezhet,vagy egy társra,aki rugdossa a seggét akkor is,ha nincs kedve edzeni.
Ha egy nagy családi házban laknék tuti berendeznék egy szobát, 1 pad, 1 smith gép, tárcsák, rudak, súlyzók.
Csak lehet annyiba kerülne, mint 20 évnyi terembérlet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!