Egy 95kg 25ev koruli embernek mekkora az a suly amit "illendo" lenne kinyomni fekve padon,es mely az a suly,esetleg ismetles amire mar azt tudja mondani,na ez az?(kox nelkul) Natur.
Ennek a kérdésnek így nem sok értelme van. Egy multis elhízott csávóról beszélünk, vagy mondjuk egy erőemelőről? Szerintem nagyjából az alábbi a helyes besorolás (nyilván szubjektív):
1. aki nem végez súlyzós edzést, annak teljesen mindegy
2. aki hobbistaként jár, vagy más alapsport mellett kiegészítésként végzi az edzést (95 kilósan), annak 120 kilótól alakul, 140-től jó, 160-tól nagyon jó
3. 95 kilós erőemelőknek/fekvenyomóknak 160-180 kiló átlagos, 180-200 jó,
200 felett nagyon jó
Ha így közelítjük meg, szerintem tök mindegy mennyi kiló vagy, mert az csak egy körülmény, ami által jobb fekvenyomó lehetsz, de van még ezen kívül is sok körülmény, akkor azokat miért nem vesszük bele?
Néztem egy adatbázist, ahol erőemelő versenyek eredményeit összesítették, de ebben voltak férfiak-nők, profik-amatőrök, idősek-fiatalok stb. 107,5 kg a medián. Szerintem ha ezt kinyomod, akkor összességében nem vagy se erős fekvenyomó, se gyenge, ez olyan közepes eredmény. Én csak 85 kg körül tudok kinyomni fekve, de én gyenge fekvenyomónak is tartom magam, alapból nem túl nagy a testsúlyom férfiak közt és közöttük kiemelkedően tehetségtelen vagyok ebben, viszont sokat gyakorlom, és ha azt nézzük, hogy korban, nemben meg előnyös pozícióba vagyok, így összességében egy közepes eredmény nekem is elérhető évek alatt.
4-es.
Ha behívsz az utcáról egy 95 kilós átlag embert annak a 70 kg öngyilkosság. Nem fogja tudni kinyomni egy átlagos ember.
Én 90 kg vagyok, pár hónapja edzek már, és nem a nulláról indultam, alapból kicsit erősebb vagyok, és talán a 60 kg menne ki 1-2 szer. 23 évesen, 190 centi magasan.
hetes ne kamuzz
ha 110 kg a maxod 95-be biztos nem nyomsz bele 4x6-8-at.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!