Hogyan tudom hogy se nem sok, se nem kevés az edzésem?
Hogy tudom pontosan belőni,ami ideális a megfelelő fejlődéshez?
Milyen jelei vannak ha túledzem magam,vagy ha egy izmot nem edzek le kellőképp?
Nyilván ha túledzem magam akkor fájdalom,erőhiány jelentkezik.Ha meg kevésbé edzem le az izmokat akkor meg a fejlődésen látom csak?
Pl. az étkezés is komolyan befolyásolja...így nem egyértelmű hogyha nem megfelelő az edzés.
Vasárnap és szerdán edzem a hátam, a bicepszem és a vállam.
Hétfőn és pénteken a lábat és a mellet.A tricepszet külön szedtem mert eléggé elmaradott,így heti 3 edzést csinálok rá kis súllyal kedden,csütörtökön és szombaton.Ezen a 3 napon csinálok hasedzést is.Valamint egy negyed órás kardiót.
A hátra 3 gyakorlatot végzek.Evezés ülve,döntött törzsű evezés,törzsdöntés rúddal.Valamikor húzódzkodok is a döntött törzsű evezés helyett.
A bicepszre 4 gyakorlatot végzek,rúddal,egykezes súlyzókkal befordítással,kalapács,koncentrált bicepsz.
A vállra 3 gyakorlatot végzek.Fekvőtámasz majd azonnal vállból nyomás egykezes súlyzókkal.Oldalemelés egykezes súlyzókkal.Fekvőtámasz,majd azonnal előre emelés.Ezt szoktam edzésenként váltogatni előre emelés helyett állig húzás.Vagy az első gyakorlat helyett rúddal mellről nyomás.
A mellre több gyakorlatot csinálok fekvőtámaszokkal kombinálva.Fekvőtámasz,majd szűk nyomás padon rúddal.Fekvőtámasz majd tárogatás padon.Fekvőtámasz majd fekve nyomás vállszélességben.Fekvőtámasz,tárogatás ferde padon,fekvőtámasz fekve nyomás ferde padon.
A hasra is 4 gyakorlatot szoktam csinálni.Lábra kitörések,guggolások,vádlizás.Valamint a kardión kap terhelést.
A tricepszre szűk fekvőtámasz,széken tolodzkodás,lórúgás,kézi súlyzóval fej felett hajlítás,szűk fekve nyomás rúddal padon.
Mindegyik izomcsoportra 3 sorozatot csinálok a gyakorlaton belül általában 10-12 ismétlésszámmal.
173 magas vagyok és 77 kiló.És jelenleg fogyni is szeretnék,ezért kb. olyan 1700-1800 körül mozog a napi kalóriabevitelem átlagba.
Haver, ez katasztrófa. Annyira látszik, hogy hiányzik az alapvető tudásanyag. És ne haragudj, de ezt most ingyen nem kezdem el neked orvosolni, meg hát egy regény is kevés lenne arra, hogy képbe kerülj, nemhogy még egy komment.
Maradjunk annyiban, hogy a következő gyakorlaton kívül neked semmi másra nem lesz szükséged: evezés (sima döntött törzsű evezés, más nem kell), húzódzkodás (akár plusz súllyal), felhúzás, guggolás, kitörés (vádlizás is mehet), fekvenyomás (felesleges szűk fogással, normál fogással csináld), tolódzkodás és fekvőtámasz (de nem kellenek se variációk, se szuperszettek, se kombinációk, maximum súlymellényes nehezítés). Ha gondolod, akkor bent hagyhatod a fej fölé nyomást és az oldalemelést, de ha ezeket elhagyod, akkor olyan nagy tragédia nem fog történni.
A tricepszed sem attól fog fejlődni, hogy százezer gyakorlatot csinálsz rá. És ez a bicepszedre is igaz. A kar izmai bőven kapnak az összetett alapgyakorlatok során annyit, hogy fejlődjenek. Ha ezt te nem tapasztalod, akkor az alapgyakorlatok intenzitásán kell változtatni, nem szétizolálgatni a karocskádat, mert nem lesz eredménye.
A kaját meg most szerintem ne keverjük ide, mert az más téma. Van elég gond az edzéstervezéssel.
Az a baj hogy túl sok a probléma a jelenlegi felállásoddal, üllj le és nézz utánna a dolgoknak kezdve az alapoktól, mert már ott gondok vannak és ezt tényleg nem lehet egy kommentben leírni.
És egyetértek #3 -mal a kevesebb néha több. 4 bicepsz gyakorlat? Abszolút fölösleges, elég kb 1-is az összes többi felsőtestes gyakorlat szinte igénybeveszi azt is.
Vállnál első deltoidot fölös külön edzeni, szinte az összes mell gyakorlat azt is erősíteni fogja, sőt a legtöbb esetben gond is, hogyha az első deltoid erősebb mint a többi, a rossz tartás alapja, szval minden ami külön erre megy mint pl első emelés sztem kuka.
Oldalsó deltoidra az oldalemelés oké, hátsó deltoidra meg tökéletes a hátedzésre használ döntött törzsű emelés, max facepull amit be lehet rá vezetni.
Mellről fekvőtámaszt fölösnek tartom ha fekvenyomsz. Mardadjon a fekvenyomás sima padon meg fekvenyomás 15-30% közötti ferde padon, ezzel megedzed mind két fő részét az izomcsoportnak. Két gyakorlat 3-4x10 bőven elég.
Hátra nem tudom miért csinálsz 2 ugyanolyan gyakorlatot, döntött törzsűt tartsad meg, az mozgatja meg a legtöbb izmot, húzodszkodás oké.
Hasra 4 gyakorlat? Minek ennyi már megint? Válassz ki egy normálisat.
Tricepsz megint csak mint a bicepsz edződik a többi gyakorlattal, ha valamit akarsz rá csinálni akkor köteles pulldown a legjobb.
Láb kb oké.
Gondolom sok izmod nincs ha ilyen szörnyen edzettél ezért a 77 az olyan felső határ én feljebb nem mennék, de én nem is fogynék, különben bekerülsz a skinny fat pokolba, tartsad inkább a súlyodat, kezdőként ha helyre teszed a szörnyű edzésed és normális az étrended akkor utol fog érni az izom, amúgy is könnyebb picit nagyobb testzsírral izmot építeni.
De megint hangsúlyoznám nézz utánna a dolgoknak mert ez édes kevés amit gyakorin le tudunk írni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!