Hogy tudom a csirkemell filét pontos súlyokra osztani?
Ti hogy szoktátok csinálni?
Mondjuk van 2 darab 250 g-os darab.Hogyan tudom pontosan 100 és 150g-osra felvágni?
A másik kérdés pedig hogy melyik a hatékonyabb...ha mondjuk több napra szeretném előre elkészíteni.Szóval nyersen feldarabolom és elosztom súlyra.És úgy fűszerezem sütöm külön külön szétválasztva.
Vagy ha egybe csinálom,és akkor egy-egy nagy darabot fűszerezek és sütök ,és a végén osztom szét súlyra? Csak ilyenkor meg a nyers és a sült súly arányával kell számolgatni.
#2
Az oké :)
De csak egyet szeretnék vágni.Hogy tudom pont akkorára vágni hogy pont annyit mutasson a mérleg amennyit akarom? :)
Pont akkorára még a hentes sem tudja felvágni.
Én 2 napra szoktam előre sütni. Lemérem mennyit rakok majd a tepsibe, felszelem a csirkét kis szeletekre, megsütöm és utána megmérem mennyi lett belőle, azt pedig csak leosztom és ki tudom méregetni étkezéseknél amennyi éppen kell. Kb 65-70%-a marad sütés után az eredeti súlynak
#5
Igen,én is hasonlóan gondoltam.Csak szerettem volna minél kevesebb szeletből megoldani.De akkor marad a több szelet,és akkor tudok játszani a szeletekkel,súlyokkal.Megfelelően elosztani.
Majd ha már a 120....150. szeletet vágod (előtte mindig méricskéled), akkor már szemre tudni fogod a pontos 100 g-ot... :))))
Gyakorlás-mérés-gyakorlás... :)
#7
Hehe..de ha szerencsém van akkor elsőre is ledarabolom pontosra :)
Kezdők szerencséje...van ilyen,nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!