Lehet hogy felszívódási probléma miatt nem tudok tömegelni?
20 éves vagyok.3 éve edzek. Ebből az első 15 hónap volt progresszív, sovanyrol indultam és híztam 15 kilót. Azóta Viszont stagnálok,az izmaim és az erőszintem nőtt azóta sokat. Pl 41-es a karom hidegen, és másfél éve ugyanezen a testsulynal 38 volt . A kalóriát azt megemeltem azóta, többet eszek mint akkor amikor folyamatosan híztam, mégsem hizok. Pedig megvan az alvás, elég víz, elég fehérje ,vitaminok is , kalória is. Tehát elméletben híznom kéne viszont mégsem tudok. Kreatin sem segített. Masfel kilot hozott kb,ami le is ment utána.
Mi lehet a gond? Csak nem értem el a genetikai maxomat 77kilosan,mert az beb*szna
Hány centi vagy? Simán lehet, hogy 77 kiló a genetikai maxod. Az emberek nagyon nincsenek képben azzal, hogy egy átlag genetikával milyen "kevés" eredmény érhető el naturálban.
Viszont a testzsírszázalékodra ez a genetikai max nem vonatkozik. Nyilván egy szintig, de a testzsírod nagyon durván felmehet, ha akkor a kalóriatöbblet. Én még jobban emelnék a kalóriabevitelt és ha úgy sincs testsúlynövekedés, akkor valami más probléma van.
"Lehet hogy felszívódási probléma miatt nem tudok tömegelni?"
Nem hinném. Lennének más gondjaid is, ha felszívódási zavarod lenne.
Edz nagy súlyokkal, alapgyakorlatokkal, makró legyen rendben, kalóriaigényt számold, legyél többletben és pihenj eleget.
Gyanítom, hogy szar az edzésterved és/vagy nincs rendben a kaja
Milyen felszívódási zavara gondolsz?
Van hasfájásod? Hasmenésed? Puffadás? Hányinger? Fogyás?
Rólam 2 személyi edző mondott le. 185cm - 78kg (54kg-ról) lett a végeredmény, de többet akartam.
Nyilván nem itt van a max a nagy átlagnak, de 5500kcal-al ennyi jött össze.
Persze lehet mondani hogy egyek tízezer kalóriát, meg lehet lepontozni habzó szájjal hogy a genetikai maxom az 90kg, de el tudom mondani minden tőlem telhetőt megtettem.
Most egyébként ennyi sem vagyok, mert sok probléma volt az életemben és ha egy nap nem eszek annyit, már csúszik le a szám a mérlegen azonnal.
Szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!