Mennyire számít, hogy a fehérjén túl a kalóriabevitel ch-ból vagy zsírból van-e?
De, megnéztem, 0,5-1x közöttit ajánl :D
Csak máshol meg azt mondják, hogy a kalória 40%-a is még simán jó, amiből nekem kijön 90-100 gramm is.
Ezt a 40 százalékot melyik tudományos portál ajánlja? Melyik tanulmány bizonyítja?
Zsírból elég lesz az 1 g/tskg.
Hát ez éppen nem tudományos, bár mintha kutatásra támaszkodna:
"Ahol a [...] a kalóriák 40 százaléka, nagyobb telített zsír-bevitel mellett, a tesztoszteronszint emelkedését mutatja"
Komolyabb forrásra emlékszem, de azt most nem találtam meg, de abban is ez volt.
Na pont akkor van a baj, ha a ember ilyen nyolc általánossal rendelkező újságírónők által szerkesztett, "15 étel, amitől garantáltan leáll a zsírégetésed" típusú oldalakról tájékozódik. Inkább támaszkodj a szakemberek/tudósok/kutatók értekezéseire és a Streameriumhoz vagy Femcaféhoz hasonló szennylapokat felejtsd el.
Vagy csinálj, amit akarsz, a te tested, a te anyagcseréd, a te hormon-háztartásod, a te emésztésed. Én csak gondoltam elmondom, hogy mit bizonyít a tudomány a zsírral kapcsolatban. Ha neked szimpatikusabbak a Nők Lapja iránymutatásai, akkor hajrá!
Itt van 1 másik cikk, ez már konkrét kutatásokra hivatkozik: [link]
"in the high fat diet group, T levels were 13% higher"
Egyébként mg tájékozódni szeretnék, nem vitatkozni...
Ennyit zabálj:
Egy tömegnövelő étrendhez kell 1-1,5 gramm fehérje / zsírmentes testtömeg.
4-5 gramm szénhidrát / zsírmentes testtömeg
1 gramm zsír / zsírmentes testtömeg.
70 kiló, a testzsír normális, 15-20% körül lehet
A ch-t nehéz megenni, a fenti számítással kb. 2000 kalória jön csak ki, ezért is akarnék több zsírt enni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!