Mennyire számít, hogy a fehérjén túl a kalóriabevitel ch-ból vagy zsírból van-e?
Szerintem nem szamit. En 4k kaloriat eszek, és majdnem 2ttkg zsírt, és semmi bajom. Nyilván akkor úgy kalkulálom a szénhidrátot hogy a 4kba beleférjek.
Meg egészséges zsírokra gondolok. Szóval szerintem mindegy
A szénhidrát fontosabb, mint a zsír. Zsírból célszerű relatív keveset fogyasztani, különösen a telített típusból.
Hogy ez a pofon egyszerű kijelentés miért igaz, annak kifejtéséhez száz biokémiai tanulmány is kevés lenne. Nézd végig ezt a videót és megérted. Itt egy szakember/tudós elmagyarázza laikusok számára a dolog kutatásokon alapuló hátterét.
A jelenlegi biológiai, dietetikai és endokrinológiai tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy a szénhidrátok minimalizálása és a magas zsírfogyasztás együttese egészségügyileg problematikus. A ketogén diéta pedig maximum inzulin rezisztensek és cukorbetegek számára LEHET előnyös.
De nem várom el, hogy ilyen kérdésekről meggyőzzük egymást egy anonim fórum kommentelőiként. Nézzétek meg a videót, amit linkeltem, továbbá olvasgassatok tanulmányokat és meta-analíziseket a témában. Ne kamu biohackerek ökörségeire és csaló táplálkozási guruk ökörségeire hallgassatok. Legyetek naprakészek és mindig ellenőrizzétek a különböző állítások tudományos forrásának hitelességét!
Igen. Hosszútávon nem optimális.
Ezek szerint nem nézted meg a videót, amit a 2. kommentben linkeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!