Ha heti 4-5napot edzek, majd szombat este sör álta be rugok, akkor tulajdonképpen feleslegesen fárasztom magam az edzéssel?
Hallottam és olvastam olyanokat, miszerint a alkohol elrontsa egy egész heti edzésünket... de ez teljes mértékben? Szóval ha napi 2órát edzek teljes erőmből... akkor az a heti 8-10óra edzés tök felesleges, ha hétvégén úgyis megyek haverokkal bulizni?...
Annyira zavaros ez a kép, és idegesítő ha így van...
Szeretnék edzeni, de itt vagyok 21éves, és 20éves koromig nem élveztem az életem, mert mindig a jövőmön törtem a fejem...
Még most is... de rá jöttem, hogy ha állandóan a jövőmön töröm magam, akkor nem fogom tudni átélni a jelent... és ezáltal boldogtalan leszek később, amiért nem éltem ki az életem...
Szóval lassan 2hónapja, hogy minden hétvégén eljárok haverokkal bulizni, és eszméletlen jol éreztem magam ebben a 2hónapban... és igen, nekem kell egy kevés alkohol, hogy jól tudjam érezni magam, és teljesen ki bontakozzak...
Ugyanakkor szeretnék a jövőmre is gondolni... amiben elengedhetetlen, hogy egy erős fizikumot felépítsek... ami már most is megvan, de ez közel sem nem az az eredmény, amit én elszeretnék érni...
A lényeg, hogy szeretném élni az életem, ugyanakkor a fizikumom is szeretném építeni..
Tényleg ennyire káros lenne a sör az edzésemre?
Mit tudnék tenni, hogy a fizikumom is épüljön, és a jelenem se vészen a feledés homályába?...
Ha neked az életed és a jelened megélése azt jelenti, hogy minden egyes hétvégén megiszol a suttyó haverjaiddal annyi sört, hogy fullra berúgsz, akkor nagy gondok vannak a fejedben.
Hogy az izomzatodra milyen hatással lesz a minden hétvégi piálás, az majd kiderül. A fejlődés úgyse csak azon múlik, hogy te hetente hány órát edzel, hanem azon is, hogy milyen az étrended, milyen az anyagcseréd, milyen a genetikád, milyen a regenerációs kultúrád és még ezer más tényezőn.
Naturálban úgysem fogsz olyan hatalmas eredményeket elérni, pláne olyan életmóddal és középszerű teljesítménnyel, mint ami neked van. Én az egészséged miatt hamarabb aggódnék. Nem vagyok álszent, nem akarom azt mondani, hogy évente egyszer-kétszer nem fér bele egy kis buli, pláne fiatal korban. De ha minden hétvégén kottára sörözöd magad éveken át, annak hamar meglesz az eredménye, és akkor a legkisebb gondod is nagyobb lesz annál, mint hogy hányas a karod vagy széles-e a hátad.
Az alkohol rossz hatással van az én teljesítményemre.
Viszont ismerek olyat, aki rendszeresen hulla részeg, mégis jó formában van.
Ki kell tapasztalni.
Én biztos nem bírok másnaposan, se utána úgy fekvenyomni, illetve kicsit az izmaim is összeesnek a vízhiány miatt.
Persze utána jó, de...
Hát szerintem az ha megiszol egy héten ~8-10 sört nem teszi semmissé az edzést.Attól a mozgás jótékony hatása még megmarad.Persze szerencsésebb volna elosztani több napra és nem egyszerre benyakalni.
De a sör az jólesik az embernek és könnyen lecsúszik belőle több korsó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!