Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A HIIT-et elvileg minden nap...

A HIIT-et elvileg minden nap lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 12. 22:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez a hitezés amúgy háttal ülés a lovon. Legalábbis ahhoz a célhoz, amit felvázoltál. Ezek az elméletek, amik elterjedtek a fitnesz iparban ("váltsd ki 4 perces tabatával az uncsi kardiót" és hasonló hülyeségek) kb olyan mintha a feje tetejére állítva építenél piramist. Mert a kardiovaszkularis/kardiopulmonalis edzettség alapja a SOK, relatíve alacsony intenzitású extenzív állóképességi edzés. Arra tudod építeni a nehezebb kardió edzéseket. Súlyzós edzésnél is, ha fel akarsz építeni egy 140 kg-os fekvenyomást, nem fog menni úgy, ha CSAK 1 ismétléseket csinálsz, ez gondolom érthető.

Amúgy ehhez szerintem a legpraktikusabb a legtöbb embernek, ha elkezd biciklivel közlekedni, azzal viszonylag sok aerob tevékenységet el tudsz végezni és az idődet sem rabolja, mintha elmennél egy terembe azért, hogy egy szalagon járást mímelj (attól függően, hogy hol élsz, még nyerhetsz is vele időt!). Emellé mehet 1-2 intervallum edzés a héten, kezdetben elég egy.

2021. okt. 13. 09:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Na jó, akkor egy verdiktet kérnék szépen, 3x súlyzós edzés mellé (a cél amúgy lean bulking, de ez nem tudom, mennyire számít), hogyan és mennyit érdemes bicajozni? Aerob, kardió, hiit közül melyik legyen, és heti hányszor? + A reggeli 20 perc aerob mint napi mozgás az jó plusznak?
2021. okt. 13. 23:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igazán értesz egy-két dolgot...

Mindegy, hogy aerob vagy HIIT. Ha a HIIT módszert választod, azt úgysem fogod tovább bírni 25-35 percnél. Ha igen, akkor az nem HIIT. Ha ezt választod, abból heti 3 edzésnél többet nem ajánlok naturálban, de amúgy sem bírnál hosszútávon többet.

Ha az aerobot választod, ott pedig attól függ a dolog, hogy mennyi kalóriát égetsz el. Ha elmondásod szerint lean bulkingolsz, azaz tömegelsz, akkor nyilván nem lenne jó, ha túl sok kalóriát elégetnél, úgyhogy ne most kezdj edzeni a Tour de France-ra, ha ilyen céljaid vannak. Heti 4 aerob mozgás a súlyzós edzés mellett szerintem bőven elég lesz. A lényeg a pulzustartomány. Továbbá fontos (és ez a legfontosabb), hogy mindig tudjanak regenerálódni két intenzív igénybevétel között az adott izomcsoportok, különben probléma fog fellépni.

Ennyi! Annyira azért ne misztifikáld túl a dolgokat, pláne naturálban.

2021. okt. 13. 23:34
 14/16 A kérdező kommentje:
Most ne röhögjetek ki, de ha jól értem, egy sima 20 perces tekerés nem elég némi szíverősítésre sem?
2021. okt. 16. 03:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Sima 20 perces aerob tekerés maximum arra elég, hogy a lelkedet megnyugtassa.
2021. okt. 16. 10:12
 16/16 A kérdező kommentje:
És 20 perc kardió?
2021. okt. 16. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!