Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen ez az edzésterv?...

Milyen ez az edzésterv? (alsó-felső-push-pull-leg)

Figyelt kérdés

Sziasztok, lassan már 1 éve edzek. (november 21. óta)

Az elején valami borzasztó felosztásban edzettem, viszont a nyáron áttértem alsó felsőtest felosztásba, ami ugye heti 4 edzést jelent, viszont úgy érzem, hogy heti 5x is tudnék edzeni mert van rá időm még suli mellett is.

Egy felsőtest-alsótest-push-pull-legre gondoltam.

Felsőtest (hétfő)

-Fekvenyomás (4x8)

-Kábeles tárogatás (3x10)

-Merevkaros lehúzás (3x10)

-T rudas evezés (4x8)

-Vállból nyomás (4x8)

-Franciarudas bicepsz (3x8)

-Tricepsz lehúzás (4x12)

------------------------------

Alsótest (kedd)

-Hack guggolás (4x8)

-Smith keretes kitörés (4x8)

-Combfeszítő (4x10)

-Lábhajlító gép (4x12)

-Ülő vádli (4x12)

Mell-váll-tricepsz (szerda)

-Fekvenyomás egykezessel (3x8)

-Incline bench press (4x10)

-Tárogatás (3x8)

-Oldalemelés (3x10)

-Face pull (3x12)

-Skullcrashers (4x8)

Hát-bicepsz (csütörtök)

-Mellhez húzás (4x8)

-Döntött törzsű evezés (3x8)

-Kábeles evezés (3x12)

-Scott pad (3x8)

-Kalapács bicepsz (4x10)

Láb (alsótest) (péntek)

-Lábtoló (4x8)

-Merevlábas felhúzás (4x8)

-Combfeszítő (4x10)

-Bolgár guggolás (3x8)

-Smith gép vádli (5x12)

A heti összvolumen így nézne ki: (a számok értelemszerűen a szériák számát jelölik)

-Láb(combfeszítő, lábhajlító, vádli): 40

-Mell: 17

-Hát: 17

-Váll: 10

-Bicepsz: 10

-Tricepsz: 8

Azt olvastam, hogy kisebb izomcsoportokra 8-12,nagyobbakra pedig 14-16 mehet.

Jelen formában ez az, edzésterv mennyire állja meg a helyét? Van amit változtatnátok rajta, vagy így rendben van? Úgy ahogy elfogadható, vagy teljesen rossz?

U.i.: Igen, lehetne guggolás is lábnál, viszont nem tudok guggolni, mert olyan pocsék a bokám hogy képtelenség szabályosan guggolnom..

Köszi, ha elolvastad! :D

2021. okt. 12. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Fogalmam nincs, miről zagyválsz 😀 "push-pull-legre" Biztos vmi jó dolog. De a has kimaradt a NAGY tréning tervezetből. 😀
2021. okt. 12. 14:43
 2/7 A kérdező kommentje:

El sem hiszed, de annyira vártam ezt a választ, gondolkodtam hogy odaírom megjegyzésnek hogy tudom, hogy nincs has, de látom nem sikerült elmenned e mellett..

:D

Hasat jelenleg felesleges edzenem mert törzsizmaim elég erősek ahhoz, hogy kivitelezni tudjak más gyakorlatokat, majd ha gondban leszek ezzel, akkor elkezdem azt is erősíteni.

Mármint, remélem erre gondoltál és nem a kockahasra, mert az a konyhában készül :)

2021. okt. 12. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
27%
Te el vagy varázsolva, barátom... 😀 Túl sok YouTube videókat néztél. 😀
2021. okt. 12. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
16%
Nem a konyhában készül, csak ott válik láthatóvá
2021. okt. 12. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig én is hasonló edzéservet használtam és jól működött,lényegében egy PPL felosztás csak heti egyszer össze van vona a toló és húzó nap.

Összességében a gyakorlatokkal nincs nagy probléma,én annyit hoznék fel hogy hátra arányosan elég kevés megy ami kiegyensúlyozatlansághoz vezet.Mellre megy 3 gyakorlat,biceszre 2 miközben hátra 3 megy összesen pedig nagyobb mint a kettő összetéve.Én kivennék egy bicepsz gyakorlatot és helyette csinálnék pl merevkaros lehúzást,vállvonogatást ,archoz húzást vagy csak egy hát gyakorlatot hozzáadni mert ez kevés.

Van egyszer archoz húzás toló napon,én ezt inkább húzó napra tenném mert az egy húzó gyakorlat ugye,a hátsó váll a hát izmaival dolgozik leginkább.Toló napra helyette egy vállból nyomást tennék mert az első és valamennyire az oldalsó váll toló gyakorlatokon dolgozik leginkább.

2021. okt. 12. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi a választ, végre valaki a kérdésemre válaszol.. :D

Hétfőn van 2 mell és 2 hát gyakorlat

Szerdán 3 mell gyakorlat

Csütörtökön 3 hát gyakorlat (mellhez húzás, döntött törzsű evezés, kábeles evezés)

Tehát ez hetente 5-5 gyakorlatot jelent, lehet én írtam el egy gyakorlat nevét ami miatt kétértelmű a dolog.

Csütörtökre pedig akkor beiktatom az archoz húzást, mert belegondolva teljesen logikus amit írtál.

Köszönöm a választ mégegyszer!

2021. okt. 12. 18:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Szar.
2022. dec. 25. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!