Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Esetleg tudnátok segíteni? :D

Esetleg tudnátok segíteni? :D

Figyelt kérdés
Sziasztok! "Tömegnövelő edzéssel" kapcsolatban tudnátok egy kis segítséget nyújtani? Elég vékony vagyok, és ez már egy-két éve eléggé zavar. Próbáltam már edzéssel +napi 5 étkezéssel tömeget felszedni a nyáron (nagyrészt tojás alapú kaják), de csak a karomra sikerült egy kevés izmot építeni, de a mellem növekedését sehogy nem bírtam kivitelezni..(A karjaim egyébként mindig is fittek voltak, ahogy az alsó testem is, de a felsőtestem eddigi életem során soha nem volt olyan állapotban, hogy ne látszódjanak ki a bordáim)..mondhatni, elég béna vagyok ezen területen.. Augusztus vége óta nem is nagyon nyúltam a kis 5 kgs súlyzóimhoz.. Tehát tudtok mondani nekem olyan edzéseket, amik lehetőleg saját testsúllyal, és 2db 5kg-s súlyzóval kivitelezhetőek, + egy olyan étrendet, ami viszonylag hatékony, egyszerűen beszerezhető alapanyagokból áll? A késöbbiekben venni fogok nagyobb súlyokat is, de 8.-osként, saját keretekből nem egyszerű. Remélem tudtok segíteni, mert eléggé kényelmetlenül érzem magam emiatt. Ektomorph testalkatú vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!:D

2021. okt. 6. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Nézz utána a KALÓRIATÖBBLET szónak és arra alapozva állíts össze magadnak egy diétát minőségi fehérjékből, lassú felszívódású szénhidrátokból, telítetlen zsírokból. Továbbá fontos a sok vitamin, ásványi anyag, rost és víz. Olvasgass utána a felsorolt fogalmaknak. Ha elég időt rászánsz az informálódásra, akkor gyakorlatilag az összes kérdésedre választ kapsz. A lényeg, hogy ha nincs KALÓRIATÖBBLET és nem stimmel a matek, akkor ehetsz te akárhányszor akármilyen tojásos kaját, nem fog nőni a tömeges.

Az edzésről meg annyit,hogy azt a két 5 kilós súlyzót nem sok mindenre fogod tudni használni a jövőben, mert hamar kevés lesz. Viszont ha csak az izomépítés a cél, akkor saját testsúllyal is szép eredményeket lehet elérni, pláne kezdőként. A melledet is próbáld meg sajáttestsúlyos gyakorlatokkal megcélozni, hiszen azzal a gyerekeknek való súlyokkal nem igazán fogod tudni fejleszteni azt. Nézz YouTube-on calisthenics vagy street workout videókat és tanulj onnan gyakorlatokat. Szépen építsd fel a tudásodat, mert azzal párhuzamosan fog épülni a tested is.

2021. okt. 6. 20:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A tojas az feherje meg zsir... szukseg van arra is, de tomegeleskor a szenhidratokat meg a zsirokat kell emelni. Tobb kaloriat kell bevinni mint amit elhasznalsz. Szenhidrat pl rizs, teszta, krumpli.. zsir husokbol pl marha, lazac magvakbol mogyoro, tokmag, tejtermekek stb.

8.oskent meg altalaba nem lehet annyira fejlodni mint ra par evre. Foleg terem nelkul. Nezz neten vmi kezdo otthoni edzestervet.

2021. okt. 7. 13:17
 3/3 anonim ***** válasza:
59%
Nem
2021. okt. 7. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!