Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha lefekvés előtt megiszok 60...

Ha lefekvés előtt megiszok 60 gram fehérje port akkor tudnék felszedni pár kgot?

Figyelt kérdés

2021. aug. 15. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Mármint izmot? Lehetséges, ha renszeresen sportolsz, súlyzózol. 60 g fehérje nem túl sok, de ha mellette fehérjedúsan táplálkozol, szénhidráttal és zsírral együtt, akkor miért ne. Bár a fehérjeport érdemes inkább kisebb adagokban többször fogyasztani. Meg azzal is tisztában kell lenni, hogy az izomépítés nagyon lassú folyamat. A zsír, sokkal gyorsabban rádrakódik.
2021. aug. 15. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ilyen egyszerű. Nem így működik a biológia, hogy van egy csodaszer, amiből ha elalvás előtt megiszol X grammot, akkor pikk-pakk jön a tömeg.

Az ember izomzatának tömegnöveléséhez minimum 1,6xtskg-ra van szükség. Tehát ha te mondjuk szárazon 70 kiló vagy, akkor nagyjából 112 gramm fehérjére van szüksége az izomcsoportjaidnak a növekedéshez. Persze ezen kívül számos tényező van, ami befolyásolja az izomnövekedést, de most maradjunk csak a fehérjénél. Ergo ha a táplálkozásod nem felel meg alapvető szabályoknak és edzéssel nem stimulálod az izomzatodat, akkor nyugodtan megihatsz te 60 gramm fehérjét lefekvés előtt, semmi nem fog történni.

Ha meg csak simán hízni szeretnél (edzés ide vagy oda, fehérje ide vagy oda), akkor a lényeg a KALÓRIATÖBBLET, nem a fehérje por. Ha tartósan több kalóriát viszel be étellel-italla, mint amennyit napközben elégetsz, akkor hízni fogsz, azaz nőni fog a testsúlyod. Viszont egy átlag tejsavó fehérje porban nem túl sok kalória van, úgyhogy egy KALÓRIATÖBBLETRE építő étrend nélkül nem úszod meg a dolgot, ha normálisan akarod csinálni.

2021. aug. 15. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Ennyi erőt ne öljetek a válaszokba egy hülye troll kérdéshez 🤦‍♀️
2021. aug. 15. 23:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem troll kerdes
2021. aug. 16. 00:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, én 30g kazeint szoktam 250g túróba keverni (kb 50g fehérje van benne), elég jó, de ettől pont nem fogsz hízni, inkább csak annyi a szerepe hogy este lassú felszívódású fehérje kell. És naturálban 60g fehérjét egyszerre nem is tud beépíteni a szervezet, szóval ennyi fehérjét egyszerre megenni.
2021. aug. 16. 00:45
 6/9 anonim ***** válasza:
KEvés infó ez így
2021. aug. 16. 10:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, teljesen felesleges 60g fehérjeport egyszerre benyelni, nem fog hasznosulni. Azt sem írtad, milyen fehérje készítmény pontosan, gondolom tejsavó. Inkább igyál 20-30g-ot max és egyél még hozzá 150-200g túrót, lefekvés előtt.

Egyébként is hatásosabb keverni a különféle fehérje forrásokat étkezések során, mert úgy jobban tudnak hasznosulni, az eltérő emésztési és felszívódási idejük miatt.

2021. aug. 16. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:
#7-es vagyok. ROsszul írtam, mert nem igaz, hogy nem fog hasznosulni. A szervezeted le fogja bontani a feleslegesen bevitt fehérjét és glükózzá alakítja, vércukor szinted eléggé megemeli, aztán megy a cukorka a hájadba raktározási célzattal ínségesebb időkre (vagy csak simán kipisiled ha már fasznán prediabetikus inzulin rezisztenciád van)
2021. aug. 16. 17:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Még mindig nincs ilyen, hogy nem fog hasznosulni.... Mondtam már, hogy olvassatok mai tanulmányokat, ne shopbodybuilderes cikkekből induljatok ki. De nem rágom tovább a nyelvem, ti csak zabáljatok tovább 3 óránként 🤗
2021. aug. 16. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!