Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szinte minden napi futás...

Szinte minden napi futás árthat az izmaim megtartásának?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok, van rajtam 10-12 kiló felesleg, amit le szeretnék adni. Úgy tudom, hogy a magas fehérjetartalmú diéta és a súlyzós edzés hozza a legjobb eredményt, mert így nem veszítek annyi izmot, mintha nem edzenék.

Az állóképességemen is szeretnék javítani, sajnos hamar kifulladok, és fiatalabb koromban néha eljártam futni és nagyon tetszett, ezért most is elkezdeném. De annyi rosszat hallottam róla, hogy a hosszú időn át tartó futástól leépül az izom (de lehet, hogy itt azokra gondoltak, akik egy huzamban lefutnak 1 órát is akár...), és inkább sprintelni kell, stb. Azt meg nem szeretek. Most nagyon edzetlen vagyok, 10 percet se tudok lefutni egy huzamban...

Majdnem minden nap el szeretnék menni, hogy ezen javítsak, de max 5x egy héten. Ülőmunkát végzek, szóval a heti 3 súlyzós edzésen, és a heti 5 futáson kívül (ami max 20-30 perc sétálásokkal) szinte nem mozgok semmit.

Ez sok? Rossz hatással lenne az izmaimra? Nem szeretnék "teleszart búvárruha" végeredményt...

2021. jún. 13. 11:27
A kérdező szavazást indított:
Nem fog megártani, csináld így nyugodtan
Így nem lesz szép a végeredmény
3 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

A 10 perces intervallumokban vegzett 20-30 perces futas nem az a volumenu es intenzitasu mozgas ahol az izomvesztes jelentkezik. Tovabba ahhoz hogy legyen mit elvesziteni, eloszor fel kell szedni. Nyugodtan fuss. En azt ajanlom, minden masnap futas, minden masnap sulyzo, labedzes utan egy nap pihi. Csak azert ritkitanam a futas gyakorisagat, hogy ne und meg.

Majd ha mar egy orat lefutsz 6-7 perces tempoban, lehet erdemes sakkozni a kardio es a sulyzo illesztesevel, addig tok folosleges elveszni a reszletekben.

2021. jún. 13. 12:31
 2/2 anonim ***** válasza:
47%
Lapos lesz a se gged mint minden futónak
2021. jún. 13. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!