A testépítéssel, fitnesszel foglalkozó emberének, mi bajuk van a kenyérrel?
Tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal a rizzsel, pufi rizzsel szemben, amit bezzeg orrba-szájba zabálnak. Jönnek itt a gi értékkel is, miközben a rizs gi indexe sokkal rosszabb. Mondjak még azt is, hogy "méreg", mert tele van mindenféle anyaggal. Mert az ágyon ízesített, színezett tápkiegekben kevesebb a *mérgező" anyag? 😅
Sosem értettem ezt, és ehhez hasonló értelmetlen hozzáállásokat a gyúrás világában, bár mostanában egyre több ember kezd el gondolkodni is.
A rizsnek? Ja a fehernek.. ki mondta h azt edd? Letezik barna, basmati stb..
Szerintem te vagy buta mert testepitokrol beszelsz.. a hobbi gyuros aki nem versenyzik nem testepito, a fitness modellt se mondanam annak se az eroemeloket.. ha versenyszinten csinalod hidd el szamit. Vagy akkor tedd fel ugy a kerdest h a hobbigyurosok miert foglalkoznak a gi ertekkel, a felszivodassal meg ilyesmivel. Bar nemertem mit zavar.. pekseged van? Egyel kenyeret ha azt akarsz 🤷♂️
Ez is csak ch, max lassabban szivodo, ha jól tudom, ami amugy lenyegtelen, ugysem magaban eszed. Ezen kivul se vitamin, de asvanyi anyag nincs benne. Barna rizs valamivel jobb ebben a tekintetben, de nem sokkal.
Nem az a baj a szutyi anyagokkal, hogy nem a testünkben a helye, úgyis kijön, vagy lebomlik, csak szarabbul emészthető emiatt, úgyhogy vannak jobb alternatívák. A permetszerek, meg a légszennyező anyagok, meg ezek minimális karcinogén, meg allergén hatása gyakorlatilag csepp a tengerben.
Ahogy mondtad, a GI sem annyira fontos, úgyis tolsz mellé zöldségeket, húsokat, tojást, stb.-t, ami kiegyensúlyozza az étkezésed inzulinreakcióját.
A rost, meg a vitamintartalom megint sokadlagos, a kenyéré is marha alacsony, annak ellenére, hogy a rizshez viszonyítva (valamivel) magasabb. Nem ezért esszük egyiket se.
Én mondjuk szeretem a rizst, már magáért az ízéért is, meg változatosabban tudok vele kajákat csinálni, mintha ennék két szelet kenyeret a kajámhoz.
Ez a GI téma meg tényleg inkább versenyzőknél jön jobban ki, ahol szigorúbban felügyelik az inzulinszintet.
Amúgy hova akarunk kilyukadni? :D
Alapvetően egy fitnesszipari túlzás, hogy ennyire szarnak van beállítva a fehér kenyér, ez tény.
A tartós fehér kenyér meg szutyok minőségű, de attól sem lesz semmi komoly problémád, ha nem orrba-szájba azt zabálod.
A kovászos fehér kenyér meg egy rohadt jó minőségű CH forrás.
Ha meg gluténérzékeny vagy, akkor úgy sem eszel fehér kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!