Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítéssel, fitnesszel...

A testépítéssel, fitnesszel foglalkozó emberének, mi bajuk van a kenyérrel?

Figyelt kérdés

Tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal a rizzsel, pufi rizzsel szemben, amit bezzeg orrba-szájba zabálnak. Jönnek itt a gi értékkel is, miközben a rizs gi indexe sokkal rosszabb. Mondjak még azt is, hogy "méreg", mert tele van mindenféle anyaggal. Mert az ágyon ízesített, színezett tápkiegekben kevesebb a *mérgező" anyag? 😅

Sosem értettem ezt, és ehhez hasonló értelmetlen hozzáállásokat a gyúrás világában, bár mostanában egyre több ember kezd el gondolkodni is.

2021. máj. 17. 14:05
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

A rizsnek? Ja a fehernek.. ki mondta h azt edd? Letezik barna, basmati stb..

Szerintem te vagy buta mert testepitokrol beszelsz.. a hobbi gyuros aki nem versenyzik nem testepito, a fitness modellt se mondanam annak se az eroemeloket.. ha versenyszinten csinalod hidd el szamit. Vagy akkor tedd fel ugy a kerdest h a hobbigyurosok miert foglalkoznak a gi ertekkel, a felszivodassal meg ilyesmivel. Bar nemertem mit zavar.. pekseged van? Egyel kenyeret ha azt akarsz 🤷‍♂️

2021. máj. 17. 15:24
 12/44 A kérdező kommentje:
Persze, bőven van benne olyan anyag, aminek nem a testünkben lenne a helye, de gondolod, ezt a mai vilagban, el tudod kerülni? Ha otthon termesztesz magadnak kertben, még az se lesz teljesen tiszta, mert már a levegő, és a talaj is szennyezett. :D Közel sem az elorecsomagolt kenyér lesz az, ami ebből a szempontból kerülendő,a házi kenyérről nem is beszélve. Emelett, számos értékes dolog megtalálhato benne a rizzsel ellenben. A rizs mit tartalmaz? Gyors cht, aztan ennyi, semmi mást.
2021. máj. 17. 15:28
 13/44 A kérdező kommentje:

Ez is csak ch, max lassabban szivodo, ha jól tudom, ami amugy lenyegtelen, ugysem magaban eszed. Ezen kivul se vitamin, de asvanyi anyag nincs benne. Barna rizs valamivel jobb ebben a tekintetben, de nem sokkal.

[link]

2021. máj. 17. 15:30
 14/44 anonim válasza:
Nekem speciel semmi bajom nincs vele, de én nem eszem minden nap, mert más kajákat eszem. Reggelire zabkását. Amellé nem igénylem a kenyeret. Ebédre főttet. Ahhoz sem kell kenyér. Vacsorára pedig változó. Van, hogy marad ebéd, akkor azt. Ha nem marad ebéd, akkor pl. túró+kefír+gyümölcsök. Nasinak meg almát szoktam. Ezen kívül nyilván van, hogy rendelek pizzát vagy sütünk közösen haverokkal. Nem vagyok szigorú magamhoz, de nem igénylem minden nap a kenyeret. Nem azért nem eszem, mert attól félek, hogy meghízom tőle. Inkább az zavar benne, hogy nehéz elég keveset venni ahhoz, hogy egy egyedül élő emberre ne penészedjen rá pár nap alatt. Minden nap meg nem fogok boltba menni.
2021. máj. 17. 15:42
 15/44 A kérdező kommentje:
Nyilvan nem kötelező enni, meg van ennél jobb alternatíva is, csak azt nem értem, miért kell ördögtől valónak beallítani, mikor még rossznak sem mondható.
2021. máj. 17. 15:47
 16/44 anonim ***** válasza:
Jo de kepzelj el egy testepitot aki heti 1000-1500mg testot tol mondjuk boldenonnal meg melle vmi szemest. Grammolja a kajat 3 orankent, makro szerint. Beviheti gyors chbol is persze.. a makro ugyanaz, de 1 ora mulva lerombolja a munkahelyet annyira ehes es ideges. Lassu felszivodasuval ez vmennyivel elviselhetobb. En tudom milyen erzes h megeszem a kajat es 20p mulva mintha semmit se ettem volna, nezem az orat.. meg 2.5 ora a kovi kajaig 😐 a testotol alapbol feszkosabb vagy, magasabb a vernyomasod, meleged van, a boldi miatt egesz nap ennel kb. Veszelyes kombo egy munkahelyen pl de otthon se kellemesebb
2021. máj. 17. 15:47
 17/44 anonim ***** válasza:

Nem az a baj a szutyi anyagokkal, hogy nem a testünkben a helye, úgyis kijön, vagy lebomlik, csak szarabbul emészthető emiatt, úgyhogy vannak jobb alternatívák. A permetszerek, meg a légszennyező anyagok, meg ezek minimális karcinogén, meg allergén hatása gyakorlatilag csepp a tengerben.

Ahogy mondtad, a GI sem annyira fontos, úgyis tolsz mellé zöldségeket, húsokat, tojást, stb.-t, ami kiegyensúlyozza az étkezésed inzulinreakcióját.

A rost, meg a vitamintartalom megint sokadlagos, a kenyéré is marha alacsony, annak ellenére, hogy a rizshez viszonyítva (valamivel) magasabb. Nem ezért esszük egyiket se.

Én mondjuk szeretem a rizst, már magáért az ízéért is, meg változatosabban tudok vele kajákat csinálni, mintha ennék két szelet kenyeret a kajámhoz.

Ez a GI téma meg tényleg inkább versenyzőknél jön jobban ki, ahol szigorúbban felügyelik az inzulinszintet.

2021. máj. 17. 15:49
 18/44 A kérdező kommentje:
Mondom, ha nem magában eszed, nem fogja szélsőségesen dobálni a vercukorszinted. Érted, a rizst sem magában eszed, hanem csirkevel és zöldséggel, érdekes módon, ki is bírja vele mindenki, pedig pl a jázmin rizsnek, még magasabb is a gi értéke, amit sokan esznek.
2021. máj. 17. 15:51
 19/44 A kérdező kommentje:
Komoly mennyiség kéne ahhoz, hogy komolyabb kárt tegyen egy egészséges emésztőredszerrel rendelkező embernek. Akinek meg bajok vannak az emésztésével, sokkal jobban oda vág neki mondjuk 200 gramm bab is, ami amúgy egészséges. Szóval ez sem mérvadó.
2021. máj. 17. 15:55
 20/44 anonim ***** válasza:

Amúgy hova akarunk kilyukadni? :D

Alapvetően egy fitnesszipari túlzás, hogy ennyire szarnak van beállítva a fehér kenyér, ez tény.

A tartós fehér kenyér meg szutyok minőségű, de attól sem lesz semmi komoly problémád, ha nem orrba-szájba azt zabálod.

A kovászos fehér kenyér meg egy rohadt jó minőségű CH forrás.

Ha meg gluténérzékeny vagy, akkor úgy sem eszel fehér kenyeret.

2021. máj. 17. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!