Kockahas nyárra így?
Tudom, keressek rá meg minden.
Töménytelen ezzel kapcsolatos contentent darálok, de mégse kapok olyan személyes választ, mintha magam tenném fel a kérdést. Csak az írjon ide aki normálisan megfogalmazott választ tud adni, és kommunikatív, ne pedig olyan, aki csak megmondja hogy nézzék utána.. pls.
Szóval, másfél hónapja 93kg voltam, szerintem 26-27% körüli testzsír százaléklal. Jelenleg 85kg vagyok, 21.7% tzssz-el, 181cm-el, 18 évesen. 2100kcal körüli a kalória szükségletem.
A kérdésem, hogy nyárra így elérhetem a kockahasat, olyan június közepe-végére?:
Minden reggel 7 perc HIIT edzés +
Heti 3 itthoni egész testes súlyzós edzés (majd az oltási igazolványom megszerzése után heti 4 rendes, bontott kondit akarok) + utána 6perc HIIT hasedzés +
Pihi napokon csak a reggeli edzés után, délután a 6perc HIIT has edzés. Szerintem ezzel így elég aktív tudok lenni.
Hétvége pihi, vagy max kis kosarazás spanokkal.
1800kcal körül viszek be, általában ~120g fehérjével. Több nem megy, nincs időm sutogetni munka mellett, ennek a 120grammnak a 80%-át így is fehérje porral tudom csak bevinni, a maradék tojás általában.
A főbb oka amiért kiirtam a kérdést:
2 hete ezt az edzést követem, és ahhoz képest hogy fogytam 3kg-t a hasamon nem nagyon látok változást, max nagyon kicsit. Ez majd be fog indulni szerintetek? Vélemény?
Kockás hashoz még sokat kellene fogynod és egyre lassabb lesz a fogyás, plusz nem túl régóta edzel, szóval a hasizmod se lehet túl nagy. Kicsit látszódni fog majd nyár közepére lehet, ha befeszíted, de nem leszel full szálkás az biztos.
"a 120grammnak a 80%-át így is fehérje porral tudom csak bevinni"
Miért? Nem vagyok fehérjepor ellenes, de ez így nagyon nem jó. Nem is egészséges ennyi, de ott van az a része is, hogy mi van ha az csak papíron 96gramm fehérje, közben meg csak 50-70 között, mert mondjuk átvert a gyártó. Mert érted ha 30grammot viszel be, akkor annyira nem számít hogy egy kicsit kevesebb, de ilyen mennyiségnél már nagyon is számít.
"nincs időm sutogetni munka mellett"
Mit eszel akkor, ha nincs időd elkészíteni a kaját? Sonkás szendvicset egész nap? Egy grill csirke vagy kockázott csirke leöntve valami paradicsomos szósszal nem sok idő és nem egy kajálásra kell főzni, hanem 3 napra. Miből áll az étrended nagyjából?
Dehogy néztél utána! Akkor tudnád a választ. Elég lett volna csak a Youtube-on keresni, ahhoz még olvasni sem kell.
De annyira rendes vagyok, hogy válaszolok. Nem érheted el két hónap alatt a kockahasat. Ahhoz ugyanis 10-12 százalék testzsírarány kell. Most jöjjön a matek! 85 kiló vagy, a testzsírszázalékod 21,7%. Ezt azt jelenti, hogy a zsír 18,4 kg. Tegyük fel azt a nagyon jó esetet, hogy a további fogyásod során sikerül megőrizni az izmaidat, tehát a fogyás kizárólag zsírból történik majd. Hány kilónak kell lenned a 12 százalékos testzsírhoz? 66,6 kg a sovány testtömeged, ez lesz a teljes testtömeged 88 százaléka, amire 75,6 kg adódik. Tehát 10 kilót kellene fogynod két hónap alatt, ami nem reális. 4 hónap alatt viszont összejöhet, csak akkor már nagyon fogsz fázni a strandon. :-)
Szerintem teljesen engedd el az idei nyarat. Nem azért mert nem menne, csak abba belesajdul majd az anyagcseréd. 18 éves vagy, még úgy tudsz magadra izmot pakolni, mint a huzat, ezzel foglalkozzál. Tűzd ki jövő nyárra a kockás hasat. Legyen egy jó állóképességed, erőd, kitartásod. Amúgy pasiként még fejlődik a csontozatod a kövi pár évben éred el a maximális csonttömeged stb, ne cseszd szét magad. Fuss, biciklizz, amit szeretsz, kirándulj. Mellette nyomd az edzéseid ügyesen. Ne vidd túlzásba, de ne is hanyagold el.
Kajálni meg.. kezdj el főzni, egyél rendesen zöldségeket, gyümölcsöket és a fehérjéd meg vidd be húsokból, hüvelyesekből, tejtermékekből. Hidd el, ha tisztán kajálsz, nem fogyózól vagy ilyesmi, hanem rendesen eszel, meghálálja a szervezeted. Tök fiatal vagy, 1-2 éven belül számolás nélkül is jól tudsz kinézni, ha beleteszed a munkát és egészségesen csinálod.
Nyilván, ha most azonnal akarod, azt is meg lehet oldani, de kegyetlenül szétcseszed magad és szépen vissza tud kúszni és sokkal makacsabban az összes zsírpárna, mintha hosszútávban terveznél.
Kettes, 4 hónap múlva lesz agusztus 24. Miért fázna még akkor ? :D
Még szeptemberben is olyan meleg szokott lenni hogy pólóban izzad az ember, tavaly decemberben pólóban ghúzodzkodtam kint :D
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! A következő nyárra meg lesz fixen. :D
Ezt a 2 hónap alattos dolgot csak azért gondoltam, mert nagyon sok ilyen transformation videót láttam. És volt akinek 22% tzssz-ről a kockahas 2 hónap volt elég szép eredménnyel (de ugye ez simán lehet kamu is), de volt 5 hónapos is.. Genetika sokat számít, I guess.
Najo én nem akarok senkit se sértegetni, de ha nincs időd rá, és a kajára se figyelsz, és töménytelenül nyomod a porokat, nem fog menni.
Heti 5x súlyzós edzésem van, 2x kardió, és 1x csak hasizmos nap, illetve 1 pihenőnap. 55 kilósan eszem 2g/ttkg fehérjét, napi EGY fehérje shake-kel. Egyébként meg egészséges étkezés, husi, zöldség és gyümölcs, tojás, magvak, teljes értékű gabonák.
Döntsd el hogy te most tényleg fullosan akarsz kinézni, vagy csak sírni a tükör előtt, hogy a sz*r étkezésed mellett miért nincs kockahasad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!