Normális a 3500 kalória napi bevitelre?
200 cm magas 22 éves 91 kilós fiú vagyok. Most érkeztem el arra a pontra, hogy nem tudom mennyi a napi kalória bevitelem, mert sokkalom. Eddig fogyókúráztam és 50 kilót le is adtam. Akkor 1800 kalóriát vittem be. Most a minap gondoltam egyet, hogy mennyi lehet a napi kalória szükségletem, amire mindenhol 3500+ olvastam. (Fogyáshoz állítólag 3000 kellett volna...) Én meg kb. 1800-at ettem egy nap.
Ez tényleg normális? Nem baromi sok? Illetve, ha szálkásítani szeretnék még, akkor 1800 kalória normális vagy növeljem?
Tehát, ha mondjuk kocka hasat szeretnék, akkor is növelnem kell a bevitelt. Jelenleg edzek és izmot szeretnék építeni, amihez most a 4x10 ismétlést csinálom szabályosan kivitelezve.
Kb. Így néz ki egy napom, ami miatt soknak gondoltam a 3500 kcal-t
Reggeli:
50g zabpehely
40ml tej
30 g méz
Fahéj, gyömbér
Tízórai:
30g fehérje por
Ebéd:
200-250g csirkemell
100g főtt rizs
Uzsonna:
Két szelet rozsos toast kenyér (spar)
6-7 szelet csirkemell sonka
4 szelet Tolle light sajt
Vacsora:
3 db tojás
Esti edzés után:
30g fehérje por
Most ez így, ha jól emlékszem 1800-2000 körül van
Szóval mindig szoktam enni, csak valahol olvastam ezt a
Fehérje: 2gxtskg
Szénhidrát" 1,5gxtskg
Zsír 0,5xtskg
Emiatt van, hogy nem tudok többet enni, mert nem akarom, hogy a szénhidrát meghaladja a fehérjét.
Nézd meg. Még én is vezna vagyok. Pedig en most 122 kg vagyok. Ez egy nyári kép. Itt kb. 115 lehettem. Csak azert nem rakok mostanit mert azota lett egy tetkóm. És nem akarom hogy valaki felismerjen. Kicsit nagyobb vagyok mint voltam. De azert nem jelentősen. És szerintem még én is nagyon vékony vagyok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!