Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A "horpaszomat" milyen gyakorl...

A "horpaszomat" milyen gyakorlattal tudnám izmosítani?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, és szégyellem bevallani, de 20 éves korom óta nem sportolok rendszeresen... itthon végzek gyakorlatokat, de tudom, hogy az semmi. Most meg pláne nem lehet eljárni... Az a lényeg, hogy a fenekem alatt, ahol a combom a medencémhez csatlakozik, nagyon "behorpad" a bőröm, mintha nem lenne ott izom. A járásom is azt vettem észre, hogy furcsán bizonytalan, mintha befelé dőlne a lábszáram, mikor fordulok, és amikor lefekszem az ágyba, akkor úgy érzem, mintha kilazulna ott a combomnál és kifordulna a lábam. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nem tudom pontosabban leírni. Mintha elsorvadt volna ott az izom, vagy nem tudom. Van valamilyen gyakorlat, ami kifejezetten azt a részt erősíti?
2021. márc. 30. 20:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát ezt így látatlanban lehetetlen még elképzelni is. Küldj egy képet ahol be van karikazva az az izom és mindenkinek könnyebb lesz választ adni.
2021. márc. 31. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem a gluteus medius nevű izomra gondolsz.. Minden gyakorlatnál dolgozik, ahol a farizom többi része is (pl guggolás, hip-thrust, felhúzás). Kifejezetten ezt erősíti a combtávolítás (gépen nagy súllyal). Viszont alapvetően a genetika határozza meg, hogy kinek "horpad be" és kinek nem.
2021. ápr. 2. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!