110 kg/ 187 centi vagyok. Főleg endomorf, hasra hízó?
110 kg/ 187 centi vagyok. Főleg endomorf, hasra hízó. Eddig csak úgy kondizgattam, étkezéssel nem foglalkoztam. Héti 4-szer edzettem. Most szeretném ezt az egészet új alapokra helyezni. Vagyis heti 4 edzés megmarad de étkezésre oda figyelni. Kaloriàt szeretném belőni a fogyashoz. A heti 4 edzés felhúzás, fekvenyomás, guggolás köré épül/ épült.
Fekve 1 rm= 125 kg
Guggolás 1 rm = 120 kg
Felhúzás 1 rm = 150 kg
Első körben a 100 kg testsúly lenne a cél 2021 március végéig.
A 4 edzés mellett van heti 2× 45 aerob edzés. Azt is megtartanám.
Szóval káloriaval nem vagyok képbe ( meg gondolom sok minden mással sem :-)).
Köszönöm a segítséget.
Mi a kérdés, mire kellene válaszolni? :D
Én is hasonló súlyokkal tudtam maxolgatni, hasonló testsúllyal (igaz csak 180cm vagyok), mielőtt elkezdtem normálisan kajálni. Jó kajával meg jól programozott egész testes edzéssel ezek a súlyok 1 év alatt jóval föntebb mentek. A 100kg testsúly márciusig elérhető, ha normálisan diétázol és edzel.
Húúú. Köszi hogy válaszoltál.
Na szóval. A káloriàval van bajom, hogy napi mennyit egyek a fogyàshoz ? Meg ch-ra elég rosszul reagálok, ezért plafonig kellene húznom a zsírt. Köszönöm
#2-3
Nem számolgatnám a kalóriát, hanem egy kicsit mindig kevesebbet ennék, amíg meg nem indul a fogyás. Ezt egyénileg kell kikísérletezni.
Az 1RM valószínűleg nem fog növekedni, a tapasztalat az, hogy ha zsírosabb vagy, már attól nagyobb lesz az egyéni maxod (főleg fekvenyomásban). A plusz testtömeg is segít a stabilizálásban. Ráadásul fogyáskor általában megy el erő.
Azt tudod csinálni, hogy ha leadtál 5-10 kilót, illetve valamennyit visszaesett az 1RM-ed, akkor abbahagyod a fogyasztást, elkezdesz visszaerősödni, és a régihez képest alacsonyabb testsúly mellett lehetsz ugyanolyan erős, vagy akár erősebb, mint most.
Van nagyon sok cikk ahol ki tudod szamolni a kaloria igenyed.
Fogyashoz. 2 g/tskg fehérje, 2-3 g/tskg szenhidrat (ezt viheted lentebb) 0,5-1 g/tskg zsir. Igy szamold ki a testsulyosra es lődd be a makrokat. Marcius vegere a 100 kg realis lehet. Az elso par kilo gyorsan le fog szaladni ha normalisan tartod a kajat.
Köszönöm a válaszaid.
Kérdés!: valahol azt írjàk zsírmentes tömegre kell számolni valahol azt hogy nem. Most mi az igaz?
Szted ha nagyon minimálisra veszem a ch-t és inkább zsírban megyek feljebb, akkor az is jó lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!