Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 110 kg/ 187 centi vagyok....

110 kg/ 187 centi vagyok. Főleg endomorf, hasra hízó?

Figyelt kérdés

110 kg/ 187 centi vagyok. Főleg endomorf, hasra hízó. Eddig csak úgy kondizgattam, étkezéssel nem foglalkoztam. Héti 4-szer edzettem. Most szeretném ezt az egészet új alapokra helyezni. Vagyis heti 4 edzés megmarad de étkezésre oda figyelni. Kaloriàt szeretném belőni a fogyashoz. A heti 4 edzés felhúzás, fekvenyomás, guggolás köré épül/ épült.

Fekve 1 rm= 125 kg

Guggolás 1 rm = 120 kg

Felhúzás 1 rm = 150 kg

Első körben a 100 kg testsúly lenne a cél 2021 március végéig.

A 4 edzés mellett van heti 2× 45 aerob edzés. Azt is megtartanám.

Szóval káloriaval nem vagyok képbe ( meg gondolom sok minden mással sem :-)).

Köszönöm a segítséget.

2020. dec. 26. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés, mire kellene válaszolni? :D

Én is hasonló súlyokkal tudtam maxolgatni, hasonló testsúllyal (igaz csak 180cm vagyok), mielőtt elkezdtem normálisan kajálni. Jó kajával meg jól programozott egész testes edzéssel ezek a súlyok 1 év alatt jóval föntebb mentek. A 100kg testsúly márciusig elérhető, ha normálisan diétázol és edzel.

2020. dec. 26. 16:50
 2/11 A kérdező kommentje:

Húúú. Köszi hogy válaszoltál.

Na szóval. A káloriàval van bajom, hogy napi mennyit egyek a fogyàshoz ? Meg ch-ra elég rosszul reagálok, ezért plafonig kellene húznom a zsírt. Köszönöm

2020. dec. 26. 16:56
 3/11 A kérdező kommentje:
1# meg figyi. Ha belöjjük a kaját,akkor szted a fogyás mellett tudok növelni a max súlyokon?
2020. dec. 26. 16:59
 4/11 anonim ***** válasza:

#2-3

Nem számolgatnám a kalóriát, hanem egy kicsit mindig kevesebbet ennék, amíg meg nem indul a fogyás. Ezt egyénileg kell kikísérletezni.

Az 1RM valószínűleg nem fog növekedni, a tapasztalat az, hogy ha zsírosabb vagy, már attól nagyobb lesz az egyéni maxod (főleg fekvenyomásban). A plusz testtömeg is segít a stabilizálásban. Ráadásul fogyáskor általában megy el erő.

Azt tudod csinálni, hogy ha leadtál 5-10 kilót, illetve valamennyit visszaesett az 1RM-ed, akkor abbahagyod a fogyasztást, elkezdesz visszaerősödni, és a régihez képest alacsonyabb testsúly mellett lehetsz ugyanolyan erős, vagy akár erősebb, mint most.

2020. dec. 26. 17:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Van nagyon sok cikk ahol ki tudod szamolni a kaloria igenyed.

Fogyashoz. 2 g/tskg fehérje, 2-3 g/tskg szenhidrat (ezt viheted lentebb) 0,5-1 g/tskg zsir. Igy szamold ki a testsulyosra es lődd be a makrokat. Marcius vegere a 100 kg realis lehet. Az elso par kilo gyorsan le fog szaladni ha normalisan tartod a kajat.

2020. dec. 26. 17:12
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaid.

Kérdés!: valahol azt írjàk zsírmentes tömegre kell számolni valahol azt hogy nem. Most mi az igaz?

Szted ha nagyon minimálisra veszem a ch-t és inkább zsírban megyek feljebb, akkor az is jó lehet?

2020. dec. 26. 18:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Az elérendő súlyhoz kell számolni.
2020. dec. 26. 18:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem. A jelenlegi sulyodra szamold es majd hozza kell igazitani. Tehat 110 kg-hoz majd nem ugyanaz kell mint 100 kg-hoz. Szamolhatod zsirmentes tomegre. Ha nincs testzsir merod akkor googlebe talalsz kepet amin kb. Realis hogy hany szazalek a testzsirod.
2020. dec. 26. 18:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Az alacsony (vagy nulla) ch magas zsir magas feherje mar inkabb ketogen dieta ami eleg jol mukodik sok embernel, de sok veszelye es hatulotoje is lehet. Kezdokent ha meg nem dietaztal rendesen sosem en nem ajanlanam. Majd ha mar lesz tapasztalatod es tudod mire hogy reagal a szervezeted akkor siman mehet.
2020. dec. 26. 19:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Endomorfként szerintem esélytelen ekkora fogyás. Pár kilót szerintem letudsz majd adni, 10kg már sok ehhez a testalkathoz.
2020. dec. 26. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!