Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha (elméletben) hajszálpontosa...

Ha (elméletben) hajszálpontosan annyi kalóriát viszek be (jó minőségű fehérjét és szénhidrátot) mint amennyit elégetek (ebben benne van heti 4-5 edzés is, nehéz súlyzókkal és némi futás), akkor hogy reagál erre a test?

Figyelt kérdés
Endomorph alkat vagyok ha esetleg számít. Nem akarom elhinni, hogy stagnál a test, valami változásnak kell történnie főleg ennyi edzéssel

2020. jan. 4. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha az edzéssel elégetett kalóriát is beviszed akkor stagnálni fogsz illetve izmot építhetsz a sok edzés miatt, a tested fog formálódni.

Ha az edzéssel elégetett kalóriát nem viszed be akkor deficitben leszel és fogyni fogsz. A nagyon kezdők fogyással is tudnak némi izmot építeni az elején ha többet mozognak mint eddig.

2020. jan. 4. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
recomp
2020. jan. 4. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szürreálisnak hathat elsőre, de "tömörödsz" (több lesz az izom és kevesebb lesz a zsír, de a tömeged nőni fog.

1 Kg Izomban 1600-1800 kalória van "tárolva" 1 Kg zsírszövetben pedig 7000 kalória

Szóval 1 Kg zsírszövet akár 3,5 Kg izomtömeg felépítésének energiaigényét is fedezheti a kérdésedben említett 0-s energiamérleg esetben.

(Energia és nem makróigényről beszélünk, azaz pl a fenti 1-3,5 kg számokkal: 7000 kalóriányi főleg fehérje lekötésre kerül, és emellett 7000 kalóriányi zsír zsírszövetből "elhasználódik".)

A "tiszta" rekomp az igazából nettó energiaveszteség mellett megy végbe.

Ha 1Kg lebontott zsír "helyett" 1Kg izom felépül, és így stagnál a súlyod, az igazából 5000 kalóriás energiaveszteség a tested szempontjából. (Azaz súlyban stagnálsz, de mivel az izom kisebb térfogatú így centikben csökkensz)

2020. jan. 5. 00:33
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Kérdésem még az lenne ha nyárra (júniusra) le akarok szálkásítani, akkor mit érdemes csinálnom, tömegelő étrend még március 1-ig és utána szálkásító étrend júniusig, vagy tartsam a kérdésben megfogalmazott (kb egyenlő elv) irányelvet? Endomoph vagyok 92 kg 182 cm magas, és most karácsonykora felszedtem rossz étkezéssel 6-7 kilót amiből nagyon sok zsír (tehát ettől mindenképp meg kell szabadulni), de közben nem szeretném elveszteni az egész tavalyi évben összehalászott kis izmomat.
2020. jan. 5. 08:55
 5/8 A kérdező kommentje:
És még valami: azok alapján amit írtatok, azt gondolnám, hogy így akkor lehetséges a zsírégetés és izomépítés egyszerre (annak ellenére, hogy ez elvileg nem lehet, mert vagy deficited van és veszítesz mindkettőből, vagy szufficited és akkor nősz mindenből). Viszont ha épp annyi kalóriát viszek be, hogy az izmom nőjön, de a zsír menjen le (mivel van rajtam némi felesleg, vagyis kevesebb az izmom mint amennyit a rajtam lévő zsír indokolna), akkor ez működhet, nem?
2020. jan. 5. 10:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kezdj el most szálkásítani.

Ha most elkezded nyárig szèpen letudod adni azt a 6-7kilót ami feljött. Heti fèl kiló fogyásal az a lènyege, hogy adj időt mert ha gyorsan akarsz eredmènyt akkor fogsz izmot is veszteni.

2020. jan. 5. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyire azért nem egyszerű ahogy leírtad. Hisz ott vannak ugye a duci emberek akik többletben vannak és nem nőnek mindenből csak zsírból.

Ahogy az első kommentben írtam kezdők könnyebben építenek izmot diétával mert ők előtte nem mozogtak. Na most ha te nem vagy kezdő neked már nehezebb lesz. Pont amiatt írtam, hogy lassan kell csinálni és időt adni mert úgy tudod a lehető legtöbb izmot megtartani.

Igazából nagyon sok mindentől függ amikre figyelj:

-legyen egy jó étrended (magas fehérjebevitel persze túlzásokba se ess)

-súlyzós edzéseket ugyanúgy kell csinálni

-fontos a megfelelő vízbevitel

-fontos a megfelelő alvás, regenerálódás

- szintén fontos, hogy ne élj stresszes életet

- legyél türelmes

most hirtelen ennyi jutott eszembe de ha ezek megvannak nem fogsz izmot veszteni csak zsírt

2020. jan. 5. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Akár deficitben is tudsz izmot építeni, ha megfelelő mennyiségű zsír van rajtad.

Szóval ha pontosan a szükségletedet ennéd nem lehetetlen a fejlődés. Magyarul nem stagnálsz.

https://www.youtube.com/watch?v=EuUh0fkmbyU

2020. jan. 6. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!