Testépítés miért vált a kitartás, önfegyelem, motiváció szimbólumsportjává?
Figyelt kérdés
Egy másik kérdés kapcsán írta egy hozzászóló, hogy milyen furcsa hogy bárki aki kicsit komolyabban lemegy gyúrni, szinte azonnal insta sztárrá válhat, és elkezdheti az elcsépelt idézeteket kiírogatni, hogy "küzdj a céljaidért", meg "no pain, no gain" stb. meg a kitartás és akaraterő így meg úgy.
Aztán a motivációs videók.
Furcsa módon csak gyúrással kapcsolatban látni ilyen videókat, idézeteket, csak ezek vannak fenn instán.
Vannak egyéb nagyon kemény állóképességi sportok amikhez szinte semmi ilyen hájp nem kapcsolódik.
Ez miért van így?
2020. szept. 4. 13:40
31/36 anonim válasza:
Utolsó, szerintem az lehet amúgy, hogy ahhoz, hogy egyesületi szinten sportolj és eredményeket érj el, kőkemény pénz kell meg kapcsolati tőke, illetve a szülőknek kell nyomnia előre már kiskortól. De lemenni a terembe majdnem mindenki le tud, életkortól meg élethelyzettől függetlenül. Vagy otthon súlyt emelni, kigyúrni magad. És egy átlag ember jobban tud azonosulni egy “kondissal”, mint Hosszú Katinkával mondjuk.
32/36 anonim válasza:
Igen de ez a lényeg. A gyúrás ha szabad így hívni, azért lett ekkora sztárság, mert mindenkinek elérhető. Pont emiatt nem kéne Isteníteni mindenkit, aki kitesz egy -20 kilő előtte/utána képet. Katinkával nem feltétlenül kell azonosulni mint emberrel, én mondjuk utálom, viszont ő úszóként kiemelkedő. Aztán kb Pumped Gabó több motivációt mondott eddig.
33/36 anonim válasza:
Jaa értem mostmár a lényeget. De szerintem azért egyéni szinten egy nagyon szép eredmény, ha valaki le tud dobni 20 kilót. Szerintem nem baj, ha dicsekedik vele. Ez kb olyan mint hogy valaki kiteszi az érettségijét. Csaknem mindenkinek van, nem nagy szám, de neki fontos és sokat jelent. De a motivációs idézetektől rosszul vagyok, mindegy kitől jön. :D.
34/36 anonim válasza:
Igen, viszont valakinek az egyetemi államvizsgájára nem ment annyi motivációs kérdés, mint arra, hogy ledobott 20 kilót. Eredmény persze, viszont ennyire isteníteni nem kell érte. Szerintem meg baj ha dicsekedik vele, majd ha 50 kilót ledob, akkor érteném. Hogyha egy informatikus kitenné a netre, hogy 1 milliót kap, mert keményen tanult és dolgozott, tuti nekimennének érte. Ha Gabo gyerek azt mondja, gyúrt 3 évet és van nője, ha nem gyúrt volna nem lenne = sztár vagy és menő. Már akinek persze.
35/36 anonim válasza:
Felszínes világban élünk sajnos. Mondjuk én azt látom, hogy a diplomaosztós dolgokra több like megy, mint hogy Juliska már M helyett xS :D de lehet nem reprezentatív, amit látok a saját feedemben.
36/36 anonim válasza:
Viszont ha vki lediplomázik nem szokott írni ilyen motivációs dumákat, természetesnek veszik. Nem csak a like ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!