Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés miért vált a...

Testépítés miért vált a kitartás, önfegyelem, motiváció szimbólumsportjává?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán írta egy hozzászóló, hogy milyen furcsa hogy bárki aki kicsit komolyabban lemegy gyúrni, szinte azonnal insta sztárrá válhat, és elkezdheti az elcsépelt idézeteket kiírogatni, hogy "küzdj a céljaidért", meg "no pain, no gain" stb. meg a kitartás és akaraterő így meg úgy.

Aztán a motivációs videók.

Furcsa módon csak gyúrással kapcsolatban látni ilyen videókat, idézeteket, csak ezek vannak fenn instán.

Vannak egyéb nagyon kemény állóképességi sportok amikhez szinte semmi ilyen hájp nem kapcsolódik.

Ez miért van így?

2020. szept. 4. 13:40
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
90%
Ez tökéletesen foglalkoztat engem is. Én írtam az insta sztáros kommentet. Ugye az ihletett meg, hogy van két barátom, akik ugyanarra az egyetemre járnak mint én, csak másik karokra. Egyikük napi 10 órát tanul vizsgaidőszakban, a másiknak mindene ötös az egyetemen. Ráadásul talán a legnehezebb karon van, bár nem tudjuk, hogy ebbe mennyi az öndicséretük, mennyi a realitás. Sajnos nekik nincs instagramjuk se, (milyen hülyék) így nem lehetnek insta sztárok. Viszont nekem az amit ők csinálnak, sokkal tiszteletreméltóbb, mint a heti 5 edzés. Szerintem az ő akaratuk még erősebb, csak ők nem látványos dolgot csinálnak, no meg persze a gyúrósok nagyja el se jutna odáig, hogy jól menjen az egyetem. Pedig szerintem az ő teljesítményük is kiemelkedő, sokkal kiemelkedőbb, mint egy insta sztáré. Csak az nem látványos, hogy valaki az egyetemi fizikát, matekot tanulja, majd kiírja, hogy küzdj az álmaidért. Oda feszítős insta kép kell. Ennyi a titok.
2020. szept. 4. 14:08
 2/36 anonim ***** válasza:
* Elvileg a legnehezebb karon az egyetemen, ebből nem tudjuk, hogy mennyi a realitás és mennyi az ő öndicséretük. (Akinek mindene ötös)
2020. szept. 4. 14:10
 3/36 anonim ***** válasza:
8%
A megoldás az a szellemi képességekben keresendő...
2020. szept. 4. 14:12
 4/36 anonim ***** válasza:
89%
Nem csak a testépítésnél van ez. Futásnál is vannak ilyen bullshit motivátorok, sőt ott vannak csak igazán.
2020. szept. 4. 14:16
 5/36 anonim ***** válasza:
85%
Még sincs annyi futós insta sztár, aki napi szinten tesz a céljaiért, kitartó, önfegyelme level 99.
2020. szept. 4. 14:19
 6/36 anonim ***** válasza:
90%

2020at írunk,csak a látvány számít,egy 55 kilós 170 magas futó srác kirakja egy félmaratob után,hogy "no pain,no gain" mit mond ez a legtöbb embernek?ki ez a ropi...pedig sokkal többet szenvedett mint a legtöbb gyúrós.

Ugyanez ha instára kirakja egy push upos pucsítós csaj az agyonretusált képét több lesz a like meg az elismerés...minden csak a külsőség ugyanis évről évre egyszerűbb lesz az ember sajnos.

2020. szept. 4. 14:21
 7/36 anonim ***** válasza:
85%
Első vagyok, az utolsónak igaza van. Az egyszerűség kell. Viszont van még valami, a kondit mindenki magáénak érezheti. Amit én írtam példának, (egyetem) az meg nem. Gyúrni bárki lemehet, és magáénak érzi. Ha valaki egyetemi motivációs posztot írna, hogy milyen lett a korrigált kreditindexe, azt maximum az egyetemisták érzenék magukénak, a sok gyúrós meg oda úgyse jutna el sohasem. Én mondjuk magaménak érezném azt, egyedül is lennék vele a teremben. :D
2020. szept. 4. 14:37
 8/36 anonim ***** válasza:
71%

#4-5 futók nincsenek az instán. Ők Facebook csoportokba szerveződnek. Iszonyatos egyik másik.

Futásban is tele vagyunk "világbajnokokkal" mint a fitnessben...

Bullshit motivációs képek megosztogatása, a nulla teljesítményt felmutató emberek agyon dicsérete, a befutó érem mánia, az iszonyatos mód túlárazott "versenyek" satöbbi

2020. szept. 4. 14:38
 9/36 anonim ***** válasza:
68%

Sok gyúrósnak amúgyis mi a célja?100ból 99 huhhh csajozás...aztán regél a kockahasáról meg,hogy 68 kilóval nyomott fekve :D ez cél manapság? :D

Tanulj,dolgozz,bánj ésszel a pénzeddel aztán talán csajod is lesz.

6 kocka még nem tesz érdekessé...

2020. szept. 4. 14:56
 10/36 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk a mérnök informatikus diploma se tesz érdekessé ami azt illeti...
2020. szept. 4. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!