Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés miért vált a...

Testépítés miért vált a kitartás, önfegyelem, motiváció szimbólumsportjává?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán írta egy hozzászóló, hogy milyen furcsa hogy bárki aki kicsit komolyabban lemegy gyúrni, szinte azonnal insta sztárrá válhat, és elkezdheti az elcsépelt idézeteket kiírogatni, hogy "küzdj a céljaidért", meg "no pain, no gain" stb. meg a kitartás és akaraterő így meg úgy.

Aztán a motivációs videók.

Furcsa módon csak gyúrással kapcsolatban látni ilyen videókat, idézeteket, csak ezek vannak fenn instán.

Vannak egyéb nagyon kemény állóképességi sportok amikhez szinte semmi ilyen hájp nem kapcsolódik.

Ez miért van így?

2020. szept. 4. 13:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

19:

Én viszont többre tartom azokat, akik felnőttként kezdenek bele akármelyik sportba, mint akiket a szüleik küldték kicsi korukban egyesületi edzésre, és olyan kötelező jelleg volt nekik, mint a suli.

(Emiatt én konkrétan az ultrafutókat tartom legtöbbre, mert az még élsport szinten is olyan, amit el lehet kezdeni felnőtten, de nagyon sok évet kell küzdeni a sikerekért, ami gyakran 40 éves kor után jön el.)

2020. szept. 5. 09:30
 22/36 anonim ***** válasza:

Jaj ne, az ultrafutók. Persze tudjuk, a magyar ultrafutók a világ legjobbjai. Csak kár, hogy olyan mezőnyben versenyeznek, hogy ott egy féllábú is világbajnok lehet :D

Fun fact, a tavalyi 50 km-es gyalogló magyar bajnok dobogós lett volna az 50 km-es ultrafutó bajnokságon 😆

2020. szept. 5. 10:39
 23/36 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem tartom sokra, aki 20 évesen elhatározza, hogy ő nem eszik több pizzát és sportolni kezd, majd 21 évesen mennek az instára a konditermi posztok, hogy no pain no gain. Persze photoshoppal, meg sminkkel (ha nő). Azt tartom sokra, aki 5 évesen focizni kezdett, akkor a grundon, majd 25 évesen bajnok lett a csapattal. 20 évnyi focizás után. Az nálam a sport szeretete. Nem az, hogy kigyúrom magam 2 év alatt, hogy a gimi bombanőjével dughassak. Még ha össze is jön. Más sportokat a nagyok általában 5 évesen kezdenek, 10-20 év után lehetnek nagyok. Nem gondolnak 20 évesen egyet, hogy jaj sok rajtam a kiló, irány a kondi. Mellesleg szerintem még ha valakinek a diploma is a legnagyobb eredménye, az már egy nagy eredmény nem? :D
2020. szept. 5. 12:51
 24/36 anonim ***** válasza:
Amúgy lehet jönni itt sok mindennel, hogy mihez mekkora akarat kell, viszont azt gyanítom, hogyha nem lenne instagram, nem lenne sok követő, nem lenne ennyi ember akinek a konditerem lenne az élete. Szerintem ha igazi akaraterős dologban kellene nagynak lenni, amit az első kommentben írtam, elfogyna a sok no pain no gainos konditermi páva.
2020. szept. 5. 13:17
 25/36 anonim ***** válasza:

23#Érdekes azért,hogy élsportolókat vetsz össze hobbigyúrósokkal.

Azért egy Mr Olympia címhez nem csak kicsit gyúrogatni kell 2 évig!

Az más kérdés,hogy vannak divatb..ik,akik lemennek 2szer a terembe és már ki vannak "gyúrva".De ilyen van a fociban is ám,ne aggódj.A polgármester kivagyokmivagyok fia előtt szétnyílik a hátvéd ne aggódj,és nem kell a kispadon ülnie.

Ilyen a világ,de nem kell figyelembe venni,és instát nézegetni,hanem reális érzékkel tudni a dolgokat a helyükön kezelni.

2020. szept. 5. 15:51
 26/36 anonim ***** válasza:
Utolsó az instagramon a divat pávák is az akaraterő sztárjai. Nem kell Roni Colemnnak lenned, elég 2 évig edzeni és máris kérdezik, hogy hogyan bírod ki. Nem lehet figyelmen kívül hagyni az instát, ot terjed ez az egész. Nem hagyhatjuk az indulópontot figyelmen kívül! Olyat, hogy 2 éve focizok, nézzétek az akaraterőmet, lemegyek naponta a pályára, sosem láttam. Ha valaki 2 évig gyúr, már kérdezgetik, hogy honnan van ekkora akaraterőd? Te nem is voltál régen se rossz külsejű! Ismerős szöveg mi? Ráadásul máshol sose kérdezik ezt. Honnan van ennyi akaraterőd, hogy naponta dolgozni mész? xD
2020. szept. 5. 15:58
 27/36 anonim ***** válasza:

26#

Mondom,hagyd figyelmen kívül.Másrészt azért van ekkora népszerűsége a testkultusznak,mert valjuk be,hogy a népesség 70-80%a belexarik mindenféle sportba,és ez igaz méginkább,ahogy telnek az éveik.

És nem is akar semmit se csinálni,vagy esetleg kifogásként felhozza egyéb teendőit.Ami valjuk meg őszintén kb 80%ánál igaz,és marad talán 20%,aki valóban nem jut hozzá a mozgáshoz azért,vagy emezért.

Ezek között vannak a fikázók,akik megpróbálják a sportoló réteget valamilyen formában dehonesztálni.

A másik réteg meg csak áhítozik,nézi a tv ben,imádja,van kedvence stb.

Nomost mivel leginkább látványos átalakulás a testépítés ,ezért ezek keresztül szemlélik egyesek az egészség,a sporthoz való viszonyukat.

Ami ugye nem a valóság.Mert minden sport jó,és kell,ha mértékkel,rendszeresen végzi az ember,és főleg jókedvvel.

Egy pinpong bajnok nem igazán hat egy átlag,lusta emberre,mert mit lát rajta,semmit.Max a sporton belül számíthat elismerésre.Viszont egy testépítő nem marad észrevétlen.Sem negatív,sem pozitív értelemben.

Ezt használják ki ezek az instás celebecskék.

És itt jön be az ,amit mondanak.Bármilyen jelzőt betolhatnak az átlagember orra elé.Akaraterő,kitartás,stb..

Én is edzek 20éve.

Egyszerűen helyén kell kezelni a dolgokat,és nem foglalkozni a pumpedgabo félékkel,akik semmit se képviselnek,csak saját magukat.

2020. szept. 5. 16:22
 28/36 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez olyan nekem mint a politika, nem tetszik, viszont ha már az élet része, nem hagyhatom figyelmen kívül. Ez a nem tetszik ne nézd, egy baromság. Hogyha az életnek már a része, ha tetszik ha nem, nem lehet megkerülni! Viszont a gyúrás nem a látványát emeli ki, hanem az akaratot. Nem azt írják, hogy jaj de látványos -20 kiló! Azt írják, hogy nézzétek! Mikre nem képes az emberi elme! Lementem ma is gyúrni! Tettem a céljaimért! Akkor is hazugság ez, ha foglalkozom vele, ha nem. És ma már ez az egyetlen teljesítmány a neten, semmi más. Konkrétan akárki lefogy, kapja a kérdéseket, hogy honnan ered ez a lehetetlen motiváció? Aki lediplomázik miért az ismerőseitől kap mondjuk gratulációt? Miért nem kérdezik idegenek, hogy honnan volt erre akaraterőd? Honnan vetted a bátorságot, hogy belefogj? Ma már csak az teljesítmény a neten amit leírtam és ha tetszik ha nem, nem lehet nem foglalkozni vele. Mert ez a 2020 as internet. Ha tetszik neked ha nem, ez is a világ része.
2020. szept. 5. 16:50
 29/36 anonim válasza:
Azért, mert a testépítés nem szól semmi másról, csak ezekről. Nincs mögötte csapat, játék, “meccs”, stb. Így csak és kizárólag a kinézetben lehet mérni az eredményt, másban nem. Számomra nem negatív ez abszolút, ha a sakkot nevezhetjük sportnak, akkor ezt is. Picit magamutogatós, azt szögezzük le. Nekem olyan, mintha a húspiacon lennének az emberek, akik kivonulnak a színpadra, mutogatják az izmaikat falatnyi ruhában, majd mindenki végigméri őket. Nem ítélem el, csak nekem furcsa :D. De én más sportolóktól is látom ezeket a dolgokat, amiket leírtál, valamint nekik is van ugyanúgy rengeteg kondis edzésük.
2020. szept. 10. 12:44
 30/36 anonim ***** válasza:
Igen, viszont a sakkozó utolsó nem csinál no pain no gaines motivációt a netre. Nem az a baj, hogy ez sport vagy sem. Miért nem kérdezik meg akkor tőlem mondjuk, hogy miért van akaraterőm az egyetemi előadásokra elmenni, ha azt mindenkitől megkérdezik lassan, hogy miért megy le a terembe, hiszen eddig se nézett ki rosszul? Sport a testépítés is persze, viszont más sportot űzők nem csinálnak annyi motivációs szart, max ha nagyok. Mármint a saját területükön. A sakkban nem lehet Pumped Gabó szinten befutni, hogy 3 éve ezt teszem, Isten vagyok.
2020. szept. 10. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!