Testépítés miért vált a kitartás, önfegyelem, motiváció szimbólumsportjává?
Egy másik kérdés kapcsán írta egy hozzászóló, hogy milyen furcsa hogy bárki aki kicsit komolyabban lemegy gyúrni, szinte azonnal insta sztárrá válhat, és elkezdheti az elcsépelt idézeteket kiírogatni, hogy "küzdj a céljaidért", meg "no pain, no gain" stb. meg a kitartás és akaraterő így meg úgy.
Aztán a motivációs videók.
Furcsa módon csak gyúrással kapcsolatban látni ilyen videókat, idézeteket, csak ezek vannak fenn instán.
Vannak egyéb nagyon kemény állóképességi sportok amikhez szinte semmi ilyen hájp nem kapcsolódik.
Ez miért van így?
Mert látványos. Focistából is rengeteg van, ők is nyomják ezeket az idézeteket, de ők egy átlagosan vékony, szálkás alkatot szoktak összehozni maximum. Vagy azt sem. Őket nem kapják fel annyira. Egy jól kigyúrt srácra viszont ráindul rengeteg csaj és a kezdő srácok is példaképnek tekintik.
Nekem van pl. az egyetemről egy csoporttársam. A srác nagyon kivan pattintva, modellkedik is. A félmeztelen, izmos teste több lájkot kapott, mint az, hogy meglett a mérnöki diplomája.
"Én meg azért nem tartok senkit sokra mert képes beseggelni több ezer oldal marhaságot és egy pár vizsgán vissza tudja azt böfögni."
Az a marhaság olyan marhaság, ami a legpiacképesebb marhaságok között van. Garantálja már lassan a jó fizetést is. Illetve ha az időt nézzük, egy alapszak az 7 félév, előtte van a gimi is, tehát időben is több ott alkotni. Én edzettem is az életemben, tanultam is, kijelenthetem, hogy az egyetem matekjára készülni sokkal stresszesebb, mint edzeni. Ugye a testépítők szoktak azzal jönni, hogy az egy 24 órás sport, stresszelni nem szabad közben. Talán ezért nem is férne bele nekik a szellemi munka. Sok stresszel jár sajnos. Én néha amikor az egyetemre készülök, elő is veszem a sört, anélkül nem megy. xD Nem azért mert nincs akaratom, idegrendszerem nincs hozzá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!