Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés miért vált a...

Testépítés miért vált a kitartás, önfegyelem, motiváció szimbólumsportjává?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán írta egy hozzászóló, hogy milyen furcsa hogy bárki aki kicsit komolyabban lemegy gyúrni, szinte azonnal insta sztárrá válhat, és elkezdheti az elcsépelt idézeteket kiírogatni, hogy "küzdj a céljaidért", meg "no pain, no gain" stb. meg a kitartás és akaraterő így meg úgy.

Aztán a motivációs videók.

Furcsa módon csak gyúrással kapcsolatban látni ilyen videókat, idézeteket, csak ezek vannak fenn instán.

Vannak egyéb nagyon kemény állóképességi sportok amikhez szinte semmi ilyen hájp nem kapcsolódik.

Ez miért van így?

2020. szept. 4. 13:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
65%
9. Egyetértek azzal, hogy tanulj dolgozz, fejleszd magad. De aki pénzzel szerez csajt, annak a személyisége egy csődtömeg.
2020. szept. 4. 16:10
 12/36 anonim ***** válasza:
Hát igen, akkor már inkább a testével szerezzen nőt.
2020. szept. 4. 16:23
 13/36 anonim ***** válasza:
78%
Aki azt írta, hogy a mérnökinformatikus diploma se tesz érdekessé attól kérdezem, hogy a testépítés igen? Szerintem sokkal izgalmasabb, hogyha valaki tanul valami piacképes dolgot az egyetemen mintha gyúrna. Én valamiért nem tudok sokra tartani senkit, csak mert gyúr és kibírja pizza evés nélkül a diétáját. Ez a gyúrósok körében akkora sztárolt teljesítmény, hogy valaki testépítő, ő az akarat fénye, a többieket meg pont nem érdekli ez az egész. Még a hobbigyúrósok jó részét se.
2020. szept. 4. 20:33
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azért nem tartok senkit sokra mert képes beseggelni több ezer oldal marhaságot és egy pár vizsgán vissza tudja azt böfögni.
2020. szept. 4. 21:26
 15/36 anonim ***** válasza:

Mert látványos. Focistából is rengeteg van, ők is nyomják ezeket az idézeteket, de ők egy átlagosan vékony, szálkás alkatot szoktak összehozni maximum. Vagy azt sem. Őket nem kapják fel annyira. Egy jól kigyúrt srácra viszont ráindul rengeteg csaj és a kezdő srácok is példaképnek tekintik.

Nekem van pl. az egyetemről egy csoporttársam. A srác nagyon kivan pattintva, modellkedik is. A félmeztelen, izmos teste több lájkot kapott, mint az, hogy meglett a mérnöki diplomája.

2020. szept. 5. 02:44
 16/36 anonim ***** válasza:
42%
14. Ha közöd lenne egyetemhez, tisztában lennél, hogy közel sem erről szól egy műszaki szak.
2020. szept. 5. 06:03
 17/36 anonim ***** válasza:
Ajajj, hát ami azt illeti mérnök úr vagyok én is...🤓
2020. szept. 5. 07:36
 18/36 anonim ***** válasza:
54%

"Én meg azért nem tartok senkit sokra mert képes beseggelni több ezer oldal marhaságot és egy pár vizsgán vissza tudja azt böfögni."

Az a marhaság olyan marhaság, ami a legpiacképesebb marhaságok között van. Garantálja már lassan a jó fizetést is. Illetve ha az időt nézzük, egy alapszak az 7 félév, előtte van a gimi is, tehát időben is több ott alkotni. Én edzettem is az életemben, tanultam is, kijelenthetem, hogy az egyetem matekjára készülni sokkal stresszesebb, mint edzeni. Ugye a testépítők szoktak azzal jönni, hogy az egy 24 órás sport, stresszelni nem szabad közben. Talán ezért nem is férne bele nekik a szellemi munka. Sok stresszel jár sajnos. Én néha amikor az egyetemre készülök, elő is veszem a sört, anélkül nem megy. xD Nem azért mert nincs akaratom, idegrendszerem nincs hozzá. :D

2020. szept. 5. 08:05
 19/36 anonim ***** válasza:
Mellesleg a focira visszatérve, én sokkal többre tartok valakit, aki 5 éves kora óta focizik és 25 évesen viszi sokra, mint azt, aki eldönti 16 évesen, hogy ő gyúr és 19 évesen insta sztár lesz.
2020. szept. 5. 08:11
 20/36 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem mérnökinfón, hanem programtervező informatikus szakon végeztem, de a tudásom nagyobb része származik hobbiból és munkaból, mint onnan. Aki ennyire a diplimájára büszke, mint a mérnökinfós troll, az jó eséllyel sokadrangú szakember, mert a diploma volt a legtöbb, amit elért ezidáig.
2020. szept. 5. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!