Szabályos így fekve nyomni?
https://www.youtube.com/watch?v=-P5bUqKNk54
0:55-nél
Régebben jártam kondi terembe. Tudom, hogy így könnyebb, de nekem nem jött be. Szerintem nem tesz jót a gerincnek. Én nem is nyomtam így.
De ez most mellékes.
Hivatalosan ez szabályosnak számít?
A lány nem testépítő, hanem erőemelő, ahol nyilván nem a minél nagyobb mellizom a cél, hanem a minél nagyobb súly szabályos mozgatása.
Mivel fekvenyomó számnál nem a gerinc görbülete van meghatározva, hanem pl lapocka lent, láb lent, stb-stb.
Lemaradt a vége.
Szóval szabályos.
Tudom hogy létezik de már én is nézegettem hasonló videókat ahol a súlyt kb fele annyira engedi le az ember mintha a padon lenne a háta.
Nekem ez abba a kategóriába esik mint a fekvenyomó ruhákbahol a karaid egy gumi szalaggal kötnek össze.
Úgy persze hogy nagyobb súlyt lehet megemelni, de így picit értelmetlennek tűnik mert nem a tégleges erejét mérik fel csak hogy mennyi súlyt tud megmozgani.
A fekvenyomó ruhánál nincs gumiszalag, az egy külön segédeszköz.
A tényleges erő pedig épp annak a definíciója, hogy mekkora súlyt tud megmozgatni...
Ne a testépítő fekvenyomásból indulj ki! Annak egyedüli célja a mellizom edzése, ezért más a technika.
Ja, ez olyan mint amikor fekvőtámaszban versenyeztél gimnáziumban másokkal.
Hiába tud valaki 60 fekvőtámaszt megcsinálni úgy hogy csak félig megy le. Az erősebb aki csak 40et tud de normális megcsinálni.
Értem hogy a szabályokat adott federáció, szövegség stb.. definiálja, de nálom ha nem tud valaki normálisan egy gyakorlatot megcsinálni, csak "félig" az nem számít.
Az csak értelmetlen egó emelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!