Létezik, hogy valakinek súlyzózás közben eltörjön a karja?
Figyelt kérdés
27/f vagyok 51 kg és csonttömeg csökkenésem illetve bechterew autoimmun betegségem van. Előbbi a csontritkulás előfutára ami részben a betegségem részben pedig a megmagyarázhatatlan soványságom miatt alakult ki. Doktornő szerint bármit sportolhatok amit fizikálisan bírok. Ezért 6 kilós kézisúlyzóval edzek mert azt olvastam, hogy 30 éves korra eléri az ember a max csonttömeget és szeretnék addig magamon vmit erősíteni, ha már világéletemben ilyen madárcsontú voltam. Viszont félek, hogy kettétörik az alkarom a gyengébb csontom miatt habár nem is fáj csak a klasszikus fáradtságot szoktam érezni. Jogos a félelmem? Mi a jele egyáltalán a törésnek? Mit tanácsolnátok, hogy megerősödjek és visszanyerjem a csontsűrűségem? Elég lenne nekem már egy 65 kiló is.2020. aug. 23. 14:10
11/11 anonim válasza:
Igen, ferfiaknal, nagyapam csontozata pl kivalo volt, de oket is sujtja csontritkulas, a noknel pedig jelentosen en ugy tudom, hormonalis okai vannak azthiszem. Egy ember szerintem 90-100 eves koraig nyugodtan tud cipelni, ha vigyaz magara. Bechterewnel nem tudom hogy van. Az biztosan szamit hogyan taplalkozol. Ha savasabban kajalsz vszinu jobban ritkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!