Létezik, hogy valakinek súlyzózás közben eltörjön a
karja?
A fizikai terhelés jót tesz a csontsűrűségnek ez tény.
Ha aggódsz akkor kezdjed kisebb súllyal. Vagy gumiszalaggal ami kisebb terhelést jelent.
2020. aug. 23. 14:42
" eléri az ember a max csonttömeget "
én úgy tudom, hogy a csonttömeg/sűrűség attól függ, hogy mit csinálsz. ha 70 évesen elkezdesz edzeni, akkor 70 évesen is nőni fog a csontsűrűséged, mivel adaptál a szervezet. a csontvégek záródnak le csak teljesen, és módosíthatatlanul. minden más adaptív.
2020. aug. 23. 15:37
3/11 A kérdező kommentje:
#2: Akkor nem létezne csontritkulás mint betegség. Bocsi de ez butaság sztem amit írtál.
Noknel 40 eves korig erdemes kalciumgazdagon etkezni, addig beepul kabe.
2020. aug. 23. 16:27
Mint mondtam attol fugg, h terheled e vagy sem. A betegsegeket meg ne soroljuk mar a "normalis"hoz.
2020. aug. 23. 18:07
Elvileg talan nincs meg csontritkulasod. En annyit tudnek javasolni, hogy olvasd el mibe van sok Ca. Peldaul makban van, vagy sajtban, azt egyel sokat ha csontritkulassal is jar a Bechterev. En ugytudtam hogy gyalladassal jar es amiatt romlik a gerinc. Szerintem csinalj tornagyakorlatokat, fekvo, gugolas, szerintem azert sulyzozhatsz, olyan eros csontritkulast meg nem okoz sztem max idosebb korodban, de egy orvost kerdezz meg errol konkretan, hogy milyen a csontjaid allapota. Sztem a joga, legzogyakorlatok es az ayurveda segithet neked. :)
2020. aug. 23. 23:07
Csontritkulasrol meg hogy alapvetoen az idosek is sokan siman emelnek nagy sulyokat es tornaznak egy atlagos csontritkulassal igy allj hozza. Inkabb az izuleteik merevek es az izmaik spasztikusabbak, nem a csonttal van a baj.
2020. aug. 23. 23:08
Bármikor eltörthet a kar, alvás közben is. Mondjuk arra felkelsz. Mert fáj.
2020. aug. 24. 16:41
9/11 A kérdező kommentje:
#8: Egyéb értelmes komment? xD
#7: Ezt miből tudod? Azért egy világéletében sokat mozgott, idős és viszonylag egészséges férfi embernek vállalhatóan jó állapotban vannak 60 felett is a csontjai, hogy ne legyen csontritkulása. Akik 60 felett dolgoznak min. könnyű fizikai munkát egynek sincs ilyen gondja. Ez inkább a többszörös gyereket vállaló idősebb nőket érinti akiknek az alkatuk is vékony.
Kérdező ugye az alap kérdés, hogy eltörhet e. Igen eltörhet, bármikor eltörhet, alvás közben is akár. Amúgy a csontokat a súlyzózás erősíti, a sok terhelés hatására erősödik és ellenállóbb lesz. Szerintem ennyitől nem kéne kettétörnie. Amúgy is a súlyzózás erősíti a csontot mert terheli. Hesteg 8 vagyok.
2020. aug. 24. 21:16
Kapcsolódó kérdések: