Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért fájhat a kezem súlyzózás...

Miért fájhat a kezem súlyzózáskor?

Figyelt kérdés
Kb. durván egy hónapja csinálok alap súlyzó gyakorlatokat egykezes súlyzókkal. Minden edzés előtt alaposan bemelegítek, nyújtok, ahogyan az elő van írva. 5 kilós súllyal kezdtem, viszont azt már kevésnek érzem, így óvatosan emeltem egy kilót a súlyzómon, így most 6 kilóval edzenék. Próbálkoztam 7-el is, viszont az már sok volt szabályosan csinálva, így maradtam a 6-nál. A fájás mint fogalom túlzás egyébként, inkább ilyen szúró érzést érzek a bicepszem területén főleg akkor, amikor engedem vissza a súlyt a testem mellé. Valamikor ez a szúrás egy egész vonalon át halad egészen a csuklómig, így van olyan, amikor a csuklómban is érzem ezt a szúró érzést. Érdekes, mert a jobb könyököm törve volt, és az a kezem érezhetően jobban bírja, mint a bal. Nem vagyok egy vastag testalkatú, 52 kiló vagyok 180 centi létemre, ezért vagyok muszáj kezdeni magammal valamit. Célom a hízás és az izmosodás még mindig, csak ez a szúró érzés kicsit meggátol ennek elérésében. Lehet ennek ellenére tudnám csinálni a gyakorlatokat, csak félek, hogy ártok vele valamit. Kezdetben ropogtak is a kezeim, de szedtem glükozamin tablettát egy hónapon keresztül, és elmúlt a ropogás.
2020. jún. 20. 02:09
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon vékony vagy, valóban rádfér az edzés

Elsősorban az első vállad kellene edzened mert az a felsőtest egyik fő tömegesitése

[link]

Másodsorban pedig guggolnod kellene székmagasságig mert akkor a lábad is vastagodna

[link]

A felsőtest erősitéséhez pedig nyomhatnál fekvőtámaszokat annyit egyszerre amennyit birsz 1 perces pihenőkkel az erősiti a váll a mell és a tricepsz izmait egyszerre

Vedd meg "Arnold Schwarzenegger A testépítés nagy enciklopédiája" cimű könyvet abban minden benne van A-tól Z-ig hogy kell edzeni meg mit kell enni

De jó lenne ha lemennél egy konditerembe és ott edzenél mert csak ott lehet rendesen leedzeni, otthon nem nagyon

A fájdalommal kapcsolatban nemtudom, hogy egyáltalán helyesen csinálod e a gyakorlatokat mert lehet, hogy nem és azért vannak fájdalmaid de ezen a könyv segitene, hogy mit hogyan kell helyesen edzeni vannak benne fotók meg komplett edzéstervek is

Ha csak otthon tudsz edzeni akkor nyomjál fekvőtámaszt 400-at naponta mondjuk 10-esével vagy 20-asával ha birod,közben 1 perces pihenőkkel

Következő nap meg csinálj guggolásokat szék ülőmagasságig először 1X4-et aztán 3X8-at,közben szintén 1 perces pihenőkkel

Mindig melegits be mondjuk biciklizz edzés előtt,edzés után meg menj sétálj egyet, hogy levezesd az edzést

2020. jún. 20. 02:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A nyíllaló érzés az valószínűleg az ideg megnyomódik vagy becsípődik hirtelen. Ez esetleg akkor lehet hogyha a gyakorlatot nem helyesen végzed el.
2020. jún. 20. 05:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Pihentesd a kezed 1-2 napig, addig dolgozz alsótestre vagy hasazz, hátazz. Karedzéshez pedig bemelegítő sorozattal kezdd, mondjuk 3kg val 10-12-t, utána emeld 5-6 kg-rá.
2020. jún. 20. 10:39
 4/7 A kérdező kommentje:
A fekvőzéssel az a bajom, hogy amikor elkezdtem edzeni, egyet sem tudtam szabályosan megcsinálni. :/ lehet mostmár menne, mai nap pihentetem a kezemet, holnap meglátjuk. Guggolást rendszeresen szoktam csinálni, van hogy akár súllyal. Van 2 lábra tépőzárazható lábsúlyom, az is hasznos lehet.
2020. jún. 20. 15:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Annyi van, hogy ma már edzés ellenére is érzem ezt a szuro érzést, lehet elkéne mennem orvoshoz? :/
2020. jún. 20. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem izomláz van most benne a terhelés hatására?

Egyébként ha alapvetően jelentkezik a gond, akkor igen, orvost kellene felkeresni, és kivizsgálni. Lehet hogy becsípődött. Az akár napokig képes ilyet okozni.

2020. jún. 20. 16:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem hiszem hogy izomláz, mert mind a 2 kezemre ugyanannyi és ugyanolyan gyakorlatot csinálok, és csak a bal kezemben érzem.
2020. jún. 20. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!