Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért baj ha heti 2x edzem...

Miért baj ha heti 2x edzem meg egy izomcsoportom?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy heti 1x bőven elég, ennél több túledzéshez vezet. Én az alábbi programot kezdeném el követni, ez is túledzéshez fog vezetni?

Hétfő: fekvenyomás 4x8, tárogatás 3x8, mellről nyomás állva 3x8, oldalemelés 3x8, koponyatörő 3x8, lórúgás 2x8

Kedd: felhúzás 3x5, döntött t. evezés 3x8, vállvonogatás 3x8, bicepsz rúddal 3x8, kalapács bicepsz 2x8

Szerda: guggolás 5x8, kitörés 4x10, vádli állva 3x10, + has

Csüt.: pihi

Péntek: fekvenyomás kézi súlyzóval 3x10, tárogatás 3x8, oldalemelés 3x8, hátsó váll 4x8, koponyatörő 4x8

Szombat: egykezes evezés 3x8, vállvonogatás 3x8, bicepsz állva kézi súlyzóval 3x8, kalapács bicepsz 2x8

Vasárnap: pihi

Ez heti 5 edzés, mellre 13 kör, váll 13 kör, hátra 15 kör, bicepsz 10 , tricepsz 9 kör.

Vélemények?

2020. júl. 20. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennyivel kizárt, hogy túledzd magad.
2020. júl. 20. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem edzed tul magad,csak nem értem,hogy egy fika kis izomra, bicepszre miért csinálsz heti 10 sorozatot, az egyik legnagyobbra, combra meg csak heti 5öt+3sorozat kitörést,ami nem is kimondottan quadricepsz gyakorlat.

Lábra többet kell edzeni.

2020. júl. 20. 19:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtök válaszát, ment a zöld kéz.

#2: Milyen gyakorlatokat javasolsz még combra? Mindenképp bővítem majd.

2020. júl. 20. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok baj van ezzel. Például az első, hogy mindegyik edzés viszonylag rövid. 6 5-6 gyakorlat 35-40 perc MAX. Ez túró.

A másik, hogy combra kevés a sorozatszám. A te bontásodban nem ártana úgy 18 sorozat.

Emellé mehet egy 13hát-mell

10 tricepsz-váll

és 8 bicepsz.

De most csak a hasamra csaptam, hogy illusztráljam kb a prioritást az izmok nagyságához viszonyítva.

Viszont ahogy mondtam, szerintem ez egy hétre kevés. Mindegyikhez mehet még néhány sorozat és még úgy sem lesz túledzve.

Szóval lábra 20 (ez 4-5 gyakorlat amit ha szétosztasz két napra akkor zsír)

Hátra elég a 16 (4 gyakorlat) Mellre úgyszintén

Tricepsz és váll 12 (3gyakorlat)

Bicepsz 8-10 (2 gyakorlat)

Ez 14 sorozat. Ami simán megy 2 nap alatt, ha jól van összerámolva.

Ebből heti kettő, köztes pihenőkkel és minden fain lesz. A pihit úgy lődd be, ahogy épp szükségét érzed. Életmód, étrend és hangulat függő

2020. júl. 21. 17:29
 5/5 A kérdező kommentje:
#4-es: Király vagy köszönöm szépen!
2020. júl. 25. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!