Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Összeállítottam egy edzésterve...

Összeállítottam egy edzéstervet, szerintetek jó ez így, ha fogyni és izmosodni akarok?

Figyelt kérdés

Hétfő - has edzés 20 perc

Kedd - futás 30 perc

Szerda - láb edzés 20 perc

Csüt. - futás 30 perc

Péntek - kar edzés 20 perc

Szombat, Vasárnap - pihenő

Azért gondoltam arra, hogy így oldom meg, mert ebben van kardió (futás), heti 2x, amivel tudnék fogyni, viszont van benne 3 izom erősítő edzés (HIIT edzések a has, kar és láb, a 20-30 percben a bemelegìtés és nyújtás is benne van), és ugye marad a hétvége, a két pihenőnap, hogy tudjanak regenerálódni az izmaim. Ezek mellett persze figyelek a táplálkozásra is. Szerintetek ez így mennyire lehet jó, vagy eredményes? Elsősorban szakmabeliek véleménye érdekelne jobban, de mindenkitől szívesen fogadok véleményt :)

(17 éves lány vagyok, jelenleg 150 centi és 56 kiló. Több a zsír rajtam mint az izom, ezt szeretném "felcserélni".)

2020. júl. 19. 21:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg csak fogyni szeretnék, hasról és lábról leginkább. A karom meg alig bírja a terhelést, szabájos fekvőtámaszt max 3-at tudok megcsinálni. A lovaim miatt vagy 6 kilót szeretnék fogyni, mert előírás a zsokéknál, hogy max 150 centiig és 50 kilóig lehet lóra ülni. Szóval inkább az lenne a cél, hogy a zsír menjen le rólam... (tudom, az izomnak is van tömege)
2020. júl. 20. 07:56
 12/19 A kérdező kommentje:
Szabályos* hupsz
2020. júl. 20. 07:56
 13/19 anonim ***** válasza:

6 kilót úgy számolj,hogy nagyjából 3 hónap ha egészségesen akarod csinálni,én inkább életmódváltást csinálnék tehát étrendből kihagyod a cukros,fehér lisztes dolgokat,pékárú,gyorskaja stb és ezmellett rendszeres mozgás,de ezekszerint az meg van,max heti 2-3 teljes testes erősítő edzést tegyél még be mellé és lesz eredménye,többit a bevitt kalória szabályozza,azt meg ugye te döntöd el mennyit viszel be.

Ha heti fél kilót fogysz az azt jelenti jól csinálod,eleinte persze ez több lesz a glikogén raktárak kiürülése miatt ami pedig visz magával vizet is rendesen.

2020. júl. 20. 08:20
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. júl. 20. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem, nagyon rossz. Fiatalként és kezdőként heti 1 edzés egy izomcsoportra az semmi. Egy teljes átmozgató edzésterv kell. Pl:

H - HIIT + felsőtest

Sz - alsótest

P - felsőtest

Sz - HIIT

2020. júl. 20. 11:16
 16/19 anonim ***** válasza:
49%

15: azérn nem mondanám semminek. Főleg ha erősítő edzés, és rendesen megküldöd neki, akkor bizony elég az heti 1x is célzottan.

Én elég rendesen kigyúrtam magam egyetem alatt heti 2 váltott edzéssel (nem, nem szedtem/szúrtam semmit, a rántottában volt a kraft).

Az egyéb sporttevékenységnél meg úgy is mozog minden, nem kell túledzeni az izmot, nincs értelme.

2020. júl. 20. 13:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Ên nem edzenék ennyit.Heti 3x bőven elég lenne, napi 1 órában.70% amin a fogyás múlik az a KAJA.Én úgy fogytam havi 5 kilót, hogy nem is edzettem, csak az étrend volt egyedül.
2020. júl. 20. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:
Ennyi kb a bemelegítésem.
2020. júl. 20. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen 20 perc szerintem is csak bohóckodás.Nyomj le heti 3x 1,5 órás edzést, mellette meg jó étrend, napi 1500 kaloria, 3 liter víz azt csókolom.
2020. júl. 20. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!