Napi 2500-3000Kcal?
Sziasztok. Megszeretném kérdezni hogy lehet napi 2500-3000Kcal bevinni tiszta étrenddel?
Egész nap rízst kell enni hányásig?
Azt is olvastam a szénhidrátot kora délutánig le kell tudni!
Még jobb, mert akkor tuti hányás lesz a fél kiló rizstől...
Vagy iktassak be minden étkezéshez len mag olajat?
Nem vagyok testépitő csak szeretnék kicsit változtatni!
Köszönöm.
Egyél zsírosabb húsokat, pl. marhát vagy sertést, illetve olajos magvakat, ezekben sok a kalória a magasabb zsírtartalom miatt. Ha szereted a halat, az mindenképp jó választás lesz. Viszont ha lehet, minőségi zsírokat fogyassz!
Igyekezz legalább napi 3-4 étkezésben bevinni a kalóriákat, így sokkal könnyebb lesz, mint pl. legalább két 1200-1300 kalóriás lakomával.
Szedhetsz fehérjét is, ebből válassz olyat, ami kevésbé diétás, azaz több szénhidrát és zsír van benne! Sokan testsúly kilogrammonként 2 gramm fehérjét javasolnak, próbálj ekörül maradni, vagy inkább felette, de túl sokat viszont felesleges bevinni.
Fontos! Attól, hogy tömegelsz, még nem kell rossz minőségű kajákkal degeszre zabálnod magad, hogy elérd a 2500-3000 kcal-t, mert akkor sokkal több zsír jön majd fel rád a felszedett izommal, mint egyébként.
Köszönöm szépen.
Arra gondoltam hogy a rizst ki lehet váltani tésztával? A normál fehér tésztával! Mivel közel megegyezik a tápértékük. Tehát 150 gr rizs helyett 150 gr tészta!
nincs definialva,hogy mit jelent az, hogy tiszta etel..
Mindegy mibol viszed be(erdemes az 1.6g feherjet legalabb tartani) es ennyi
De lenne itt még valami...😱
Ha jól értelmeztem akkor zsírból is be lehet vinni az adott kalória mennyiséget!? Volt egy videó a youtube-on, ott láttam egy testépítőt / Táti Ádám / hogy betöltött egy pohárba 1 dl olivát majd azt mondta nem túl finom de 1000 kcal. Szerintem attól még éhes maradok....
Vagy ez nem így működik?
Vagy csak figyeljek a 2gr/ tskg fehérjére, és legyen meg a napi Kcal bevitel? Mindegy hogy ch vagy zsír....
Köszönöm
Tari Ádám lesz az. :D
Ez működik, de akkor a napi fehérje bevitelednek meg kell legyen másfél-két gramm körül. Viszont így a szénhidrát beviteled valószínűleg elég alacsonyan maradhat. Mondjuk a ketogén diétának ez az egyik alapköve. De sokkal kellemesebb normális ételekből bevinni a kalóriákat, mint lehúzni 1 dl olajat. :D Meg szerintem kicsit nagy sokk lehet a szervezetnek kb. 100 gramm zsírt bevinni bármi más nélkül, bár ezt már nem tudom...
Igen, valóban ő volt, de legalább az Ádám stimmelt...😂😂
Rendben köszönöm a segítséget, majd kalkulálom a bevitelt.
Ha esetleg el akadnék majd kérek segítséget!
Köszönöm még egyszer.
A 2 gramm lehet 1,6 is, ahogy mondta a 3-mas válaszoló, de talán a 2 biztosabb már. Voltak már erre különböző kutatások, de a 2 biztos jó.
És az, hogy szénhidrátból vagy zsírból viszed-e be a maradék nagy részét az attól függ, melyikkel érzed jobban magad. Valakinek a zsír vált be jobban, másnak pedig a zsír. Ha nem túl alacsony a szénhidrát beviteled, akkor nem leszel enervált. Én inkább a szénhidrátot ajánlanám számolni, a zsír pedig legyen a maradék. De valaki csak a fehérjét számolja, a többi a maradék. Én ezt javaslom, aztán majd hozzászoksz a sok matekhoz, és jöhet a szénhidrát számlálás is. Nem kéne az elején beleőrülnöd. :D
Egyébként edzések után tanácsos szénhidrátot fogyasztani, mert edzés során az izmaid glikogént vesztenek, ezeket pedig vissza kell tölteni. Ha valamikor egyszerű, gyors felszívódású szénhidrátot (cukrot) vinnél be a nap folyamán, az ez az étkezés során legyen. Egyébként egy általános tömegnövelő étrendhez napi 3-4 g/tskg ch-t szoktak javasolni, de változó, hogy mennyitől nő igazán az izom.. :)
Itt írnak pár dologról a tömegnövelő étrenddel kapcsolatban. Mert gondolom 2500-3000 kalóriával tömeget szeretnél növelni, másképpen egy genetikai csoda lehetnél... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!